today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΗΠΑ: Πανικός από πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε πέρσι ο Τζορτζ Φλόιντ

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σήμερα από σφαίρες στη Μινεάπολη, κοντά στο σημείο όπου ακριβώς πριν από έναν χρόνο σκοτώθηκε ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο πλήθος. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι άνθρωποι έτρεχαν να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Η βιτρίνα ενός καταστήματος έσπασε.

Αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή αφού έλαβαν τηλεφωνήματα που τους ενημέρωναν ότι οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα όχημα «να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζον Έλντερ. Λίγο αργότερα, ένας άνθρωπος πήγε σε ένα κοντινό νοσοκομείο, φέροντας τραύμα από σφαίρες. Η ζωή του δεν κινδυνεύει, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπίλι Μπριγκς, ένας εθελοντής που φροντίζει τα αναμνηστικά που αφήνουν οι πολίτες στη διασταύρωση όπου σκοτώθηκε ο Φλόιντ, είπε ότι κατά τα φαινόμενα υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός για μια θέση πάρκινγκ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι ακούστηκαν περίπου 30 πυροβολισμοί στο σημείο.

Στις 25 Μαΐου 2020 ο 46χρονος Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή έξω από ένα παντοπωλείο, αφού ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν γονάτισε στον λαιμό του για περίπου 9 λεπτά. Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και η ποινή του θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ