today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Λιτή η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Ο Κ.Βλάσης θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα

Διαφορετική θα είναι φέτος, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές αλλά και την περσινή, η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

Με τα υγειονομικά μέτρα, “να εμποδίζουν” τη μεγαλοπρεπή έλευσή του, το Άγιο Φως θα “υποδεχθεί” με ένα λιτό τρόπο, χωρίς την απόδοση τιμών αρχηγού κράτους και στη συνέχεια θα μοιραστεί σε άλλες πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως μεταφέρθηκε μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, προκειμένου να φυλαχθεί, ενώ δεν είχε πάει σε άλλες ενορίες.

«Είναι όλα διαφορετικά. Δεν μας επιτρέπεται να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών. Θα καταφέρουμε να το φέρουμε πάντως, γιατί έγιναν όλες οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση του Ισραήλ και θα τηρήσουμε όλες τις συνθήκες» είχε αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Μολαταύτα, τη φετινή χρονιά, ο ίδιος θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, όπου θα συμμετάσχει στο τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο Τάφο.

Όπως είπε ο κ. Βλάσης, μιλώντας στο Mega, θα αναχωρήσει τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου από την Αθήνα, ενώ στις 18:00 θα έχει επιστρέψει, καθώς η Ανάσταση γίνεται στις 15:00.

«Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Βλάσης έκανε λόγο για ένα καλύτερο Πάσχα φέτος σε σχέση με πέρυσι καθώς «οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, και έστω και με περιορισμούς μπορούν να πάνε οι πιστοί, και θα μπορέσουμε και το Άγιο Φως να πάει σε 12 πόλεις».

Υπενθυμίζεται ότι η Ανάσταση θα τελεσθεί στις 21:00, λόγω του κορωνοϊού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ