today-is-a-good-day
19 C
Athens

Δανία: Ένα μπαρ προσφέρει τεστ και μπίρα στους επίδοξους πελάτες του

Ένα μπαρ στην Κοπεγχάγη άρχισε να προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα να κάνουν διαγνωστικό τεστ για Covid-19 και να πιουν μια μπίρα ενώ θα περιμένουν το αποτέλεσμα, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά του, έπειτα από πολλούς μήνες περιορισμών.

Οι πελάτες πληρώνουν περίπου 25 ευρώ για να εξεταστούν σε έναν ειδικό θάλαμο στο Warpigs Brewpub. Περίπου μισή ώρα αργότερα, αν βγουν αρνητικοί, τους επιτρέπεται να μπουν μέσα.

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει καθιερώσει ένα σύστημα «κορονο-διαβατηρίων» με βάση τα οποία όσοι το επιθυμούν μπορούν να μπουν σε ένα κατάστημα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου ή ένα έντυπο που δείχνει αν έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν αναρρώσει ή αν έχουν υποβληθεί σε τεστ και βγήκε αρνητικό, κατά τις προηγούμενες 72 ώρες. Με βάση αυτό το σύστημα, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται την περασμένη Τετάρτη, οι υπάλληλοι στα μουσεία, τα μπαρ, τις καφετέριες και τα εστιατόρια ελέγχουν το «καθεστώς» των πελατών προτού να τους επιτρέψουν να μπουν μέσα.

Η Δανία προσφέρει επίσης δωρεάν τεστ για την Covid-19, όμως οι πελάτες του μπαρ είπαν ότι πληρώνοντας για το τεστ στην είσοδο αποφεύγουν τις ουρές.

«Είδαμε την ουρά (στο κοντινότερο διαγνωστικό κέντρο) και θα έπρεπε να περιμένουμε μία-δυο ώρες», εξήγησε ο Νικολάι Μάρτινς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ