today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Η Johnson & Johnson θα καθυστερήσει τις παραδόσεις του εμβολίου στην Ευρώπη

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson δήλωσε την Τρίτη 13 Απριλίου ότι “αποφάσισε να καθυστερήσει την παράδοση” του εμβολίου μιας δόσης κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη μετά την απόφαση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών να προτείνουν την προσωρινή αναστολή της χρήσης του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλική “Le Figaro”.

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας θέλουν να διερευνήσουν έξι περιπτώσεις ατόμων που εμφάνισαν θρόμβων αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου και προτείνουν την αναστολή της χρήσης του εν αναμονή των ευρημάτων. Η Johnson & Johnson  “εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές”, ανέφερε η εταιρία σε ένα ανακοίνωση που εστάλη στο AFP χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την έκταση της αναβολής των παραδόσεων στην Ευρώπη.

“Η ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα “, δήλωσε η Johnson & Johnson, προσθέτοντας ότι πάνω από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού έχουν ήδη χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από την έγκρισή του στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) την Παρασκευή είχε αναφέρει ότι εξετάζει μια πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου Johnson & Johnson και των περιπτώσεων θρόμβων αίματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ