today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Οι εξελίξεις στη Folli Follie, η Χαλυβουργική και τα Δίκτυα 5G

Κατατίθενται έως τα μέσα Απριλίου στα αρμόδια δικαστήρια το αίτημα της Folli Follie για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου, με απώτερο σκοπό να περάσει η συμφωνία εξυγίανσης από τους μετόχους. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το μπλόκο που έβαλαν οι Κουτσολιούτσοι στη γενική συνέλευση, όπου το σχέδιο εξυγίανσης δεν πέρασε. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αισιοδοξεί για την έκβαση της αίτησης που θα κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο, ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για καθυστερήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κουτσολιούτσοι αναμένεται να προσφύγουν κατά της απόφασης, μπλοκάροντας για ένα χρονικό διάστημα τη συμφωνία, γεγονός που απεύχεται η διοίκηση της εισηγμένης.

Αναπτύσσεται σταδιακά ο σχεδιασμός της Cosmoteκαι της Vodafone για τα δίκτα 5G. Στόχος των δύο εταιρειών είναι κάθε επιχείρηση να έχει το δικό της δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και δίκτυο 5G. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων και την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγική διαδικασία. Και οι δύο αυτές λειτουργίες, όπως και η διαχείριση της παραγωγής και αποθήκευσης προϊόντων μπορούν να εφαρμοστούν από απόσταση μέσω…5G. Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι αναμένεται να ανακοινωθούν σχετικές συμφωνίες με εργοστάσια και μεγάλους παίχτες της αγοράς.

Τί πρόκειται να γίνει με τη Χαλυβουργική; Η Εθνική Τράπεζα μπορεί να έχει καταθέσει αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς διαχείρισης και οι Αγγελόπουλοι να βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με τη διοίκησή της. Με δεδομένο όμως πως η Χαλυβουργική έχει βάρη 132,8 εκατ.ευρώ στην Πειραιώς, 10,4 εκατ.στην Alpha Bank, 8,7 εκατ. ευρώ στη Eurobank και 41,5 εκατ.ευρώ στο Δημόσιο, όπως αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης δεν αποκλείεται να δούμε και άλλα τραπεζικά ιδρύματα να καταθέτουν αίτημα για ειδική διαχείριση. Οι συζητήσεις έχουν ήδη γίνει και αναμένεται να προχωρήσουν οι ανάλογες κινήσεις, εφόσον πάντα απορριφθεί το αίτημα της Εθνικής.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες προσεγγίσεις επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των κόκκινων δανείων με την Do Value. Τα εμπραγμάτως εξασφαλισμένα δάνεια είναι που ενδιαφέρουν τα distress funds, με την εταιρεία να προσπαθεί να αυξήσει το ενδιαφέρον για αυτή την κατηγορία δανείων. Σε αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία τρέχει την online πλατφόρμα της για τα NPLs σε συνεργασία με την Debitos, ώστε όχι μόνο οι διαδικασίες διαχείρισης των δανείων , αλλά συναλλαγές και κυρίως διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως…

Έντονο το κατασκευαστικό ενδιαφέρον στον κλάδο σχολείων και πανεπιστημίων. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής επεκτείνεται κτιριακά πλέον και στο Μοσχάτο. Η Πανεπιστημιούπολη του Μοσχάτου στην Πειραιώς έχει συνολικό εμβαδόν 7,6 χιλ. τ.μ. και πρόκειται να φιλοξενήσει αρκετές σχολές. Έως εδώ όλα καλά. Όμως αυτοί οι χώροι θα πρέπει να διαμορφωθούν κατάλληλα και υπάρχουν ήδη εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ