today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Η γκρίνια για τους εμβολιασμούς, οι λοιμωξιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, η προανακριτική και οι μετοχές της Jumbo

Η προανακριτική για τον Νίκο Παππά με βάση τις καταγγελίες Καλογρίτσα προχωρά. Στο Μαξίμου βλέπουν κλιμάκωση της “αντιπολίτευσης του χάους” από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξει ατζέντα από την επικοινωνιακή εντύπωση που θα προκαλέσει η υπόθεση. Ο Καλογρίτσας εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται πως έχει προσεγγίσει τον επιχειρηματία προκειμένου να αμβλύνει την άβυσσο στις σχέσεις των δύο πλευρών. Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζουν πολύ σοβαρά και άλλη μια παράμετρο: Την εμπλοκή του Κ.Βαξεβάνη λόγω του συνεταιρισμού του με τον Καλογρίτσα και σε αυτή την υπόθεση (μετά την εμπλοκή του στη σκευωρία της Novartis), πρόσωπο με το οποίο δεν θέλουν να έρθουν σε ρήξη τη δεδομένη περίοδο, δεδομένου ότι γνωρίζει πολλά για την διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου η εξέλιξη της διαδικασίας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δύσκολη αποδεικνύεται τις τράπεζες η εξίσωση για την είσπραξη των δανείων που έχουν δώσει για τα δάνεια του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη. Το εφετείο Ρόδου απέρριψε το αίτημά τους για να τεθεί ο όμιλος σε ειδική διαχείριση από την Πειραιώς και την Eurobank, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως η εταιρεία είναι βιώσιμη και έχει σχέδιο να ξεφύγει από την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει. Επομένως η εταιρεία πήρε στην ουσία παράταση για αυτή την τουριστική σεζόν με τις τράπεζες να αναμένεται να προσβάλλουν την απόφαση του δικαστηρίου και να συνεχίσουν την διεκδίκηση των οφειλομένων προς αυτές δανείων. Εκτός αν υπάρχει ρύθμιση δανείων. Λέτε;

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η LamdaDevelopment ψάχνεται να επενδύσει σε startups. Η αρχή έγινε με το delivery φαγητού stoferno.gr όπου η εταιρεία μπήκε με ποσοστό κοντά στο 28%. Μαθαίνουμε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μία ακόμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στα courier. Επίσημα διαψεύδεται η πληροφορία, ανεπίσημα όμως βoά η αγορά.

Πιέσεις για να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό μαθαίνουμε ότι δέχεται ο Γιάννης Αλαφούζος από τον αδερφό του Θέμη. Ωστόσο  κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ο λόγος είναι πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει να αναβαθμίσει την ομάδα, να την βγάλει Ευρώπη και την επόμενη χρονιά και έπειτα να σκεφτεί την επόμενη ημέρα. Η αλήθεια είναι πως έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έμεινε μόνος του να βάζει χρήματα σε μία ομάδα που πλέον δεν μπορεί να έχει αξιοσημείωτα έσοδα λόγω της πτώσης του εμπορικού ενδιαφέροντος και της γενικότερης υποβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί που όμως θέλει να δώσει βαρύτητα ο Γιάννης Αλαφούζος είναι η ανάδειξη παικτών από τις ακαδημίες της ομάδας, τομέας που υπό προϋποθέσεις μπορεί να έχει και εμπορικό ενδιαφέρον.

Μεγάλο ενδιαφέρον της αγοράς είχαμε χθες για την πώληση του 3,5% της εταιρίας Jumbo το οποίο έβγαλε προς διάθεση ο Απόστολος Βακάκης.  Η συναλλαγή απέφερε περισσότερα από 75 εκατομμύρια Ευρώ στον κύριο μέτοχο της εταιρίας, με την πώληση να προμηνύει το άνοιγμα της αγοράς και την σταδιακή επιστροφή της εταιρίας στην κανονικότητα.

Γκρίνιες έχει προκαλέσει η πρόθεση κάποιων στην Κυβέρνηση να παρακάμψουν τη σειρά εμβολιασμού, προαναγγέλλοντας τον εμβολιασμό σερβιτόρων, μπάρμαν, ρεσεψιονιστ και πολλών άλλων συναφών επαγγελματιών, προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα “υγειονομικής ασφάλειας της χώρας” ενόψει  του ανοίγματος του τουρισμού. Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, και είναι βέβαιο ότι μια τέτοια επιλογή θα καθυστερήσει πολύ τον εμβολιασμό άλλων κοινωνικών ομάδων του γενικού πληθυσμού όμως οι δικηγόροι, οι δικαστές , οι δάσκαλοι και καθηγητές, οι στρατιωτικοί, οι κούριερ, οι δημόσιοι υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με πολίτες και από “ήρωες της καθημερινότητες” θα αφεθούν τελευταίοι στη λίστα…

Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης έχουν μπει το τελευταίο διάστημα δηλώσεις μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων και ιατρών οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την παρουσία τους στα τηλεοπτικά παράθυρα επί της ουσίας καλούν την κυβέρνηση είτε να “συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ” είτε να κάνει τα χατίρια στον Κουφοντίνα και τον κάθε Κουφοντίνα. Γι αυτό τον λόγο, μόνον αδιάφορα δεν αντιμετωπίστηκαν οι τοποθετήσεις τόσο του κ. Βατόπουλου, όσο και της κας Λινού,  οι οποίοι κάλεσαν την κυβέρνηση σε “πολιτικό μορατόριουμ” με την αντιπολίτευση, προκειμένου οι τελευταίοι να σταματήσουν να παραβιάζουν τους κανόνες σπρώχνοντας τον κόσμο σε διαδηλώσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου υγείας, πίσω από τις δηλώσεις αυτές κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες αφού και οι δύο καθηγητές είναι τακτικοί συνομιλητές του κ. Τσίπρα. Οι ίδιες πηγές χρέωναν στους δύο καθηγητές αφωνία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε διαδηλώσεις υψηλής υγειονομικής επικινδυνότητας, προβλέποντας ότι και οι δύο θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τη σημερινή δημοσιότητά τους επιχειρώντας να βρουν μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ