today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Αρμενία: Για απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος μιλά ο πρωθυπουργός Ν.Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν κατήγγειλε ότι εκτυλίσσεται απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Αναφερόταν στο ότι νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις απαίτησαν την παραίτησή του ιδίου και σύσσωμης της κυβέρνησής του, κατά την ίδια πηγή.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι αντιμέτωπος εδώ και μήνες με προτροπές να εγκαταλείψει την εξουσία και μαζικές οργισμένες διαδηλώσεις εξαιτίας αυτής που οι επικριτές του θεωρούν καταστροφική διαχείριση της ένοπλης σύρραξης που μαινόταν επί έξι εβδομάδες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανάμεσα σε αρμενικές δυνάμεις και τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στον θύλακα.

Ο πρωθυπουργός έπαυσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έπαυσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου τω αρμενικών ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας βρίσκεται αντιμέτωπος με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκκλήσεις να παραιτηθεί, κατηγορούμενος από τους επικριτές του για καταστροφική διαχείριση της σύρραξης με το Αζερμπαϊτζάν με διακύβευμα το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Νικόλ Πασινιάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησης.

Ο αρμένιος πρωθυπουργός έχει καλέσει σήμερα τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Γερεβάν και θα απευθυνθεί με livestream στο έθνος μέσω του Facebook.

Δεν έχει γίνει σαφές αν ο στρατός προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να υποστηρίξει την ανακοίνωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ