today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ο Πιερρακάκης, η Amazon και η επέκταση της Mytilineos

  • Από το ρεύμα στο… τηλέφωνο. Η Volton που εδραιώνεται όλο και περισσότερο στον κόσμο της ενέργειας κάνει το επόμενο μεγάλο επιχειρηματικό βήμα. Ανακοίνωσε πως θα μπει στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Στόχος της είναι να εκμεταλλευθεί το 1,1 % της αγοράς ενέργειας που διαθέτει, προκειμένου να παρέχει στο πελατολόγιό της νέα υπηρεσία. Μάλιστα, έχει ήδη δοκιμαστεί στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών ως επίσημος συνεργάτης της Vodafone, καθώς μέσω της συνδεδεμένης HRSMobile, προσφέρει αμιγώς πακέτα υπηρεσιών τηλεφωνίας και συνδυαστικές υπηρεσίες τηλεφωνίας και ρεύματος. Το κόστος πωλήσεων της συνδεδεμένης είναι €6,7 εκατ., ενώ η Volton ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με στελέχη μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνίας, με την αγορά να αναμένει να ανακοινωθούν σημαντικές μετακινήσεις.
  • Ψάχνονται για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις, μεγάλες εταιρείες επενδύσεων. Ήδη γίνονται παρασκηνιακές κινήσεις με 4 επενδυτικά κεφάλαια να αναζητούν τοποθέτηση. Ακούγεται στην αγορά πως ήδη έχουν προσελκυστεί εταιρείες με τεχνολογικό προσανατολισμό, ενώ το fund Φαιστός που αρχίζει να σχηματοποιείται θα παίξει καταλυτικό ρόλο για εξαγορές και ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων. Ήδη έχουν ανακοινωθεί σημαντικές εξαγορές, οι οποίες το προσεχές διάστημα αναμένεται να διανθιστούν .
  • Αναβρασμός στην Onex που μαζεύει πληροφορίες και ψάχνει λεπτομέρειες … Με τη βοήθεια στελεχών, παλιών πιστών στον Ταβουλάρη, και καλά ενημερωμένων, ψάχνουν (ακούγεται πως έχει ανατεθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο του εξωτερικού) για πειστήρια που θα αποδεικνύουν πως πίσω από την εταιρεία Axion βρίσκεται συγγενής πρώτου βαθμού του Ταβουλάρη. Αφορμή για τις υποψίες στέκεται η συνεχής εναντίωση της συγκεκριμένης εταιρείας. Μαθαίνουμε ακόμα πως ο Ξενοκώστας είναι έξαλλος με διαρροές σε μικρά ΜΜΕ, για ατασθαλίες της Onex, κάτι για το οποίο διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο Ξενοκώστας πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με το περιβάλλον Ξενοκώστα, ο Ταβουλάρης επιχειρεί να παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα. Χλωμό…
  • O Πιερρακάκης έχει προσεγγιστεί από την AmazonWebServices. Aπό το υπουργείο προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες προκειμένου η εταιρεία να εγκαταστήσει datacenter στη χώρα. Οι πρώτες επαφές έχουν θετικό προσανατολισμό με την εταιρεία να προγραμματίζει την επένδυση το αργότερο έως το τέλος του 2022. Άλλωστε πρώτα θέλουν στην Amazon να δουν πως προχωρά το datacenter της Microsoft και την ύπαρξη σταθερής πολιτικής κατάστασης στη χώρα. Ποιο καλύτερο κρας τεστ από τις ενδεχόμενες εκλογές; Έχουν γνώση οι Αμερικάνοι.
  • Βγάζει διαβατήριο και βίζα η Mytilineos που δεν έχει σταματήσει τις συναντήσεις και τα meetings. Το νέο τμήμα της εταιρείας , ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, που συστάθηκε το 2020, συζητά με ανώτερα στελέχη της διοίκησης την επέκταση της εταιρείας στη…Λατινική Αμερική. Μάλιστα Χιλή και Βραζιλία βρίσκονται στα άμεσα σχέδια της εταιρείας. Τρέχει να προλάβει τον στόχο των 10GW παραγωγής ενέργειας διεθνώς έως το…2030.
  • Το τελευταίο διάστημα επανήλθαν σενάρια για  σιωπηρή συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εκτός Βουλής με αιχμή το νέο νόμο για τα ΑΕΙ. Υψηλόβαθμα στελέχη πάντως του ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι με το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένα «μέτωπο» καθώς οι απόψεις τους απέχουν παρασάγγας και αυτές είναι προβοκάτσιες της Κουμουνδούρου.
    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προ ημερών-γνωρίζοντας προφανώς τις υπόγειες διαρροές, ανέφερε ότι δεν αποκλείει μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.
    Πέρα από τα «παιχνίδια» και τις διαρροές, αληθινές και «πέτσινες», ο Αλέξης Τσίπρας θέλει τη συγκρότηση ενός αντιδεξιού μετώπου, αλλά μέχρι στιγμής δεν του βγαίνει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ