today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ζ.Ράπτη: Η ψυχική υγεία είναι αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο

Επίσκεψη στις δομές ψυχικής υγείας της Κέρκυρας και σε φορείς του νομού Κέρκυρας, πραγματοποιεί από το πρωί η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για τα θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη.

«Με πολύ χαρά επισκέπτομαι σήμερα την Κέρκυρα και ιδιαίτερα τις δομές της ψυχικής υγείας γιατί, η πανδημία δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε ότι η ψυχική υγεία είναι αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο και χρειάζονται όλες οι δομές ενίσχυση», επεσήμανε η υφυπουργός Υγείας.

Σε συνάντηση που είχε η υφυπουργός με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, της αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τις προσλήψεις προσωπικού μόνιμου και επικουρικού, ψυχιάτρων και νοσηλευτών, ενώ συζητήθηκε εκτενώς, η ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας σε υλικοτεχνική υποδομή και η αξιοποίηση της περιουσίας και των ακινήτων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ώστε να δημιουργηθούν δομές ψυχικής υγείας. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν το προσωπικό και τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου.

Η υφυπουργός πριν να αναχωρήσει από το Νοσοκομείο, επισκέφθηκε τη νοσηλεύτρια, η οποία αναρρώνει «αφού μετά το εμβόλιο είχε μία μικρή δυσκολία», όπως ανέφερε η κ. Ράπτη.

«Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα είναι καλά στην υγεία της και πάλι κοντά μας στις επάλξεις», επεσήμανε η υφυπουργός Υγείας.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων στην Κέρκυρα, της υφυπουργού Υγείας ήταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου σε συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ενημερώθηκε για τις δομές που πρέπει να υποστηριχθούν, τα έργα που έχουν ενταχθεί μέσα από το ΕΣΠΑ, όπως ο ΟΚΑΝΑ, ο ΚΕΘΕΑ και οι κινητές μονάδες ψυχικής υγείας, καθώς και τις ιδιαιτερότητες των Επτανήσων και κυρίως των μικρών νησιών που έχουν ανάγκη να ενταχθούν στη δικτύωση της ψυχικής υγείας των δομών και των υπηρεσιών που θα παραχθούν από το υπουργείο Υγείας.

«Η ψυχική υγεία είναι ένας παράγοντας που δεν έχει να κάνει μόνο με την ισορροπία των ανθρώπων, αλλά είναι και παράγοντας πολιτισμού και πραγματικής προόδου», τόνισε η περιφερειάρχης.

Την κ. Ράπτη συνοδεύουν στις επαφές της ο κυβερνητικός βουλευτής της Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, καθώς και πολιτευτές του νησιού.

Το απόγευμα η υφυπουργός Υγείας θα επισκεφθεί και το εμβολιαστικό κέντρο στον Άγιο Μάρκο.

«Πρόκειται για ένα εμβολιαστικό κέντρο που σήμερα ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στους Κερκυραίους από 61 ετών έως 64 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneka, προκειμένου να δοθεί και το μήνυμα ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, μας προφυλάσσει το εμβόλιο από την πανδημία του κορωνοϊού και βεβαίως στηρίζουμε τις δομές μας και τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί», ανέφερε η κ. Ράπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ