today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Επιτέλους Σκάστε – Γράφει ο Ν. Στέφος

Οικτρό το θέαμα των επιστημόνων που έχουν πιάσει μόνιμο στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα εκφράζοντας μεταξύ τους αλληλοσυγκρουόμενες και αντίθετες απόψεις. Έτσι όμως δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα παρά μόνο σύγχυση στην κυβέρνηση, φόβο στον κόσμο και ανασφάλεια στην αγορά. Κάποιος επιτέλους πρέπει να τους πει πως ό,τι έχουν να πουν, οφείλουν να το λένε μέσα στην επιτροπή τους. Πουθενά αλλού!!!

Του Ν.Στέφου*
Οι κύριοι αυτοί και οι κυρίες – τους αρέσει, δεν τους αρέσει – έχουν υποχρέωση να βγάζουν προς τα έξω ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΩΝΗ αν θέλουν να ενημερώνουν υπεύθυνα, έγκυρα και τεκμηριωμένα την κοινωνία και να προτείνουν στην κυβέρνηση τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν είναι δυνατόν να διαφωνούν μονίμως για κάθε θέμα ή πρόταση έχοντας χωριστεί σε παρέες, ομάδες και ομαδούλες εξυπηρετώντας ακόμα και κομματικές σκοπιμότητες!

Αν κι αυτοί ακόμα καυγαδίζουν στα τηλεπαράθυρα και έχουν μεταβάλει σε “αμέρικαν μπαρ” την επιστημονική επιτροπή, πώς περιμένουν από τον κόσμο να τους πάρει στα σοβαρά και να εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια όσα του συνιστούν;

Γι αυτό και το καθημερινό θέαμα των τηλεοπτικών μαιντανών-επιστημόνων πρέπει να σταματήσει. Ή τουλάχιστον να περιοριστεί. Και εδώ είναι τεράστια η ευθύνη των Μ.Μ.Ε. που προσφέρουν στη νεόκοπη στρατιά των ειδικών άφθονο χρόνο χάρη στην τηλεθέαση του τρόμου.

Θα μου πείτε, με αυτά και με αυτά όλο και περισσότερα πελατάκια συνωστίζονται έξω από την πόρτα του ιατρείου τους. Ουδέν πρόβλημα αγαπητοί! Θα πρόκειται για καθαρή σύμπτωση…

*Ο Νίκος Στέφος είναι δημοσιογράφος – συγγραφέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ