today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κίνα: Σχέδια για εμβολιασμό 50 εκατ. ανθρώπων ενόψει σεληνιακού νέου έτους

Η κυβέρνηση της Κίνας σχεδιάζει να προχωρήσει στον εμβολιασμό κατά του νέου κορονοϊού 50 εκατομμυρίων ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες του πληθυσμού οι οποίες κρίνεται πως έχουν προτεραιότητα πριν από την περίοδο των μαζικών μετακινήσεων με την ευκαιρία του σεληνιακού νέου έτους, στις αρχές του 2021, γράφει σήμερα η εφημερίδα South China Morning Post.

Το Πεκίνο σκοπεύει να διανείμει 100 εκατ. δόσεις εμβολίων που παράγονται από τις Sinopharm και Sinovac Biotech, κατά το δημοσίευμα.

Η Κίνα έχει ήδη χορηγήσει άδειες για την κατεπείγουσα χρήση δύο εμβολίων της Sinopharm και ενός της Sinovac Biotech. Έχει επίσης εγκρίνει τη χρήση ενός τέταρτου, της CanSino Biologics, για χρήση στις ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κινέζοι αξιωματούχοι κλήθηκαν να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη φάση της ανοσοποίησης ως τη 15η Ιανουαρίου και τη δεύτερη ως την 5η Φεβρουαρίου.

Η μαζική ανοσοποίηση ομάδων στις οποίες δίνεται προτεραιότητα έχει σκοπό τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του νέου κορονοϊού κατά τη διάρκεια των επταήμερων διακοπών επ’ ευκαιρία του νέου σεληνιακού έτους, σύμφωνα με την Πόουστ.

Υψηλή προτεραιότητα θεωρείται πως έχουν τα στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, των τελωνείων, άνθρωποι που χειρίζονται φορτία, εργάζονται στις μεταφορές και στον εφοδιασμό.

Η επαρχία Σετσουάν ενδέχεται να αρχίσει τον επόμενο μήνα την ανοσοποίηση ανθρώπων ηλικιωμένων ή/και με υποκείμενα νοσήματα, αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ομάδων στις οποίες δίνεται προτεραιότητα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Γενικά, η Κίνα θεωρείται πως έχει θέσει εδώ και αρκετούς μήνες την επιδημία υπό έλεγχο, ανακοινώνοντας ελάχιστα – αναλογικά με τον πληθυσμό της – κρούσματα του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση (12 χθες Πέμπτη, 7 προχθές Τετάρτη, 86.789 συνολικά), τα περισσότερα από τα οποία εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας. Έχει να ανακοινώσει θάνατο εξαιτίας της COVID-19 από την άνοιξη (ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παραμένει αμετάβλητος στα 4.634, τουλάχιστον κατά τα επίσημα στοιχεία). Στα κινεζικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 304 άνθρωποι με τη νόσο, οι οκτώ σε σοβαρή κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ