today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στ.Καλαφάτης: Δύσκολες μέρες μπροστά μας, αλλά περάσαμε το πιο βαθύ του ποταμού

«Έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες μπροστά μας, αλλά το πιο βαθύ του ποταμού το περάσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, του κρατικού προϋπολογισμού 2021.

«Ξέρουμε όλοι ότι θα έχουμε ένα δύσκολο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Εξίσου βέβαιο όμως είναι ότι μαζί με το τέλος της πανδημίας θα έχουμε και την αρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας. Η οικονομία θα απελευθερωθεί και σαν συμπιεσμένο ελατήριο θα εκτιναχθεί. Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην παγκόσμια ανάκαμψη. Και οι χαμένοι του ΄20 θα είναι οι νικητές του ’21. Στο τέλος του ’21 οι Κασσάνδρες θα τρίβουν τα μάτια τους», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Αναφερόμενος στο πλήγμα που δέχθηκε η Θεσσαλονίκη από την υγειονομική κρίση, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αφού ευχαρίστησε «όλο το υγειονομικό δυναμικό για τη τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει» κάλεσε όσους κάνουν κριτική στη κυβέρνηση αντί να γίνονται «μετά Χριστόν προφήτες», να κάνουν προτάσεις.

«Σε όσους σπεύδουν εκ των υστέρων να ασκήσουν κριτική μια κουβέντα μόνο: Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά και δεν χρειαζόμαστε μετά Χριστόν προφήτες. Θαυμάζουμε την ικανότητά τους να προφητεύουν τα περασμένα, αλλά προτάσεις για τη μέρα που ξημερώνει ποτέ δεν ακούσαμε. Ξέρουμε πως έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες μπροστά μας, αλλά το πιο βαθύ του ποταμού το περάσαμε», ανέφερε.

Έμφαση έδωσε ο κ. Καλαφάτης και στα εθνικά θέματα και στη τουρκική προκλητικότητα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε την πολιτική ηγεσία, τη διπλωματία και τις Ένοπλες Δυνάμεις που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε και τη δύναμη, την απόφαση και την αποφασιστικότητα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στον αέρα, στη γη και τις θάλασσές μας», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, ενώ έκανε λόγο για σύνεση και ψυχραιμία που απαιτείτε απέναντι στη διεκδικητική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και την ηγεσία της που παραπαίει και μοιάζει να πορεύεται δίχως φρένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ