today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

HΠΑ: Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου αναμένονται τη Δευτέρα στα κέντρα εμβολιασμού

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer/BioNTech εναντίον της COVID-19, που έλαβαν άδεια χθες, Παρασκευή, στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας στα κέντρα εμβολιασμού της χώρας προκειμένου να αρχίσουν αμέσως να χορηγούνται στους Αμερικανούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές.

“Η διανομή έχει ξεκινήσει” και “τα πρώτα φορτία θα φθάσουν το πρωί της Δευτέρας”, δήλωσε ο στρατηγός Γκας Πέρνα, της επιχείρησης Warp Speed που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη διανομή του εμβολίου. “Είμαστε 100% σίγουροι για ένα επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο θα παραδώσουμε το εμβόλιο στους Αμερικανούς” τότε, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει χθες βράδυ, μετά την επείγουσα έγκριση χρήσης του εμβολίου που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές, πως οι πρώτοι εμβολιασμοί με αυτό το πρώτο εμβόλιο θα γίνονταν μέσα σε 24 ώρες, δηλαδή σήμερα.

Όμως η Pfizer γνωστοποίησε πως οι πρώτες παρτίδες δεν θα έφευγαν πριν από αύριο, Κυριακή, από το εργοστάσιό της στην πολιτεία Μίσιγκαν.

“Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, εξήγησε ο στρατηγός Πέρνα. Αυτή η πρώτη φάση αφορά περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Διευκρίνισε πως καμία παρτίδα εμβολίων δεν είχε “τοποθετηθεί από πριν” προτού δώσει την έγκρισή του ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων χθες βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ