today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανακοπή της πανδημίας

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ως σήμα κινδύνου την εκθετική αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και τονίζουν πως όπως και την προηγούμενη φορά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανακοπεί η πανδημία.

“Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών” δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός, αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα Υγείας να χτυπά το «καμπανάκι» του κινδύνου για επιβολή νέων μέτρων.

Επίσης, πριν από λίγο, ο ΕΟΔΥ έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 2646 θετικούς στον ιό.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός: 2.646 κρούσματα, 179 διασωληνωμένοι και 18 νεκροί

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ