today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κορωνοϊός: Στο “κόκκινο” παραμένει η Αττική. Συναγερμός σε γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα

Στο “κόκκινο” παραμένει η Αττική καθώς τα νέα κρούσματα παραμένουν σταθερά κοντά στα 200, ενώ συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές καθώς αργά το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο κέντρο της Αθήνας, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, 354 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 354 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 195 κρούσματα καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 26 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες, ενώ τις τελευαίες 24 ώρες καταγράφηκαν 3 ακόμα θάνατοι με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά στην Ελλάδα τους 391.

Συναγερμός σε γηροκομείο στην Αθήνα. Θετικά τα 32 από τα 70 τεστ κορωνοϊού

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές καθώς αργά το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο κέντρο της Αθήνας, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 32 άτομα θετικοί στον ιό από τα 70 που εξετάστηκαν. Στο γηροκομείο έσπευσαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σ.Τσιόδρας: Η διασπορά του ιού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας, έπειτα από την επίσκεψή του σε γηροκομείο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό. Ο κ. Τσιόδρας εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι « η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ