today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Κινητοποίηση των μαθητών στις μεγαλύτερες πόλεις της Ιταλίας – Αμφισβητούν την πολιτική Κόντε

Χιλιάδες Ιταλοί μαθητές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους, για να αμφισβητήσουν την πολιτική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, σε ό,τι αφορά την προσαρμογή της δημόσιας παιδείας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού.

Οι κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στην Ρώμη, στο Μιλάνο, στην Γένοβα, στην Νάπολη και σε δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι παραμένει πολύ υψηλό το ποσοστό της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ούτε καν οριστεί οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί και αναβάλλεται συνεχώς η παράδοση των μονοθέσιων θρανίων που η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί από την προηγούμενη άνοιξη. Παράλληλα, ζητούν την παροχή περισσότερων μέσων μαζικής μεταφοράς, για ασφαλέστερη, καθημερινή μετάβαση στα σχολεία.

Με τις σημερινές τους πορείες, οι μαθητές ζήτησαν και να ενημερωθούν από την κυβέρνηση σχετικά με το πώς εννοεί να χρησιμοποιήσει τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και να μπορέσουν να επιστρέψουν το γρηγορότερο, όλοι οι νέοι στις αίθουσες των γυμνασίων, λυκείων, και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ιταλίας.

Αύριο πρόκειται να διαδηλώσουν καθηγητές και γονείς, οι οποίοι, σε ανακοίνωσή των ιταλικών συνδικάτων, κάνουν λόγο για «προαναγγελθείσα τραγωδία των ιταλικών σχολείων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ