today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Kόντε: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει βηματισμό

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με συνέντευξή του προς τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού, ζήτησε από την Ευρώπη να φανεί αλληλέγγυα και ισχυρή ενώπιον της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει εξαιτίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε: «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, σαφώς, βηματισμό, τόσο στον κοινωνικό όσο και στον πολιτικό τομέα. Σύμφωνα με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ευρώπη και πιστεύουν σε μια ενωμένη, ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη στο ύψος του πολιτισμού και της Ιστορίας της, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνουν αποφασιστικά βήματα, προάγοντας και στηρίζοντας όλα τα μέσα για την ανοικοδόμηση και την αναγέννηση. Αν θέλουμε να προστατέψουμε το κοινό μας σπίτι, ήρθε η στιγμή να σκεφθούμε ως ομάδα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να μείνουμε ανταγωνιστικοί,, έναντι των υπολοίπων διεθνών πρωταγωνιστών, κατά την τεράστια οικονομική και κοινωνική πρόκληση, που θα ακολουθήσει την υγειονομική».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τονίζει επίσης ότι η κυβέρνησή του κινητοποιήθηκε άμεσα, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και ότι έχουν εγκριθεί ήδη σημαντικά κονδύλια για την στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών, κατά την δύσκολη αυτή περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ