today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ιταλία: Μονοθέσια θρανία και δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού στους μαθητές

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο παιδείας, πρόθεση της κυβέρνησης Κόντε είναι να ανοίξουν τα σχολεία της χώρας στα μέσα Σεπτεμβρίου και να ληφθούν τα αποτελεσματικότερα δυνατά μέτρα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, λόγω του κορονοϊού.

Στόχος του υπουργείου παιδείας της Ρώμης είναι να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν πάνω από δυο εκατομμύρια νέα, μονοθέσια θρανία, με στόχο την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των μαθητών. Έως τώρα, όμως, οι εταιρίες που είναι σε θέση να παράξουν τα συγκεκριμένα θρανία στην Ιταλία, απάντησαν ότι είναι πολύ δύσκολο -έως και αδύνατο- να καταφέρουν να σεβαστούν την ημερομηνία παράδοσης, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Ιταλίδα υπουργός παιδείας Λουτσία Ατσολίνα, παράλληλα, δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa ότι είναι πιθανόν, τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και πέρα από το καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τον Τύπο, με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν, σε εθελοντική βάση, τεστ στο διδακτικό και το διοικητικό προσωπικό, ενώ, δειγματοληπτικά, θα γίνονται (ανά διαστήματα και πάντα εθελοντικά) τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού και σε μαθητές.

Τα τεστ δεν θα πραγματοποιούνται μέσα στα σχολεία, αλλά σε δομές του ιταλικού δημόσιου συστήματος υγείας. Παράλληλα, γιατροί του ιταλικού δημοσίου θα ελέγχουν την υγειονομική κατάσταση στο εσωτερικό όλων των σχολικών συγκροτημάτων της χώρας.

Η Ιταλίδα υπουργός υγείας έχει ήδη ανακοινώσει, τέλος, ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε τα μαθήματα να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και εκτός σχολικών κτηρίων, σε θέατρα, κινηματογράφους και βιβλιοθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ