today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αλκ.Βατόπουλος: Προσοχή στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Στο χέρι μας να αποφύγουμε το lockdown

Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown, είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε, δηλώνει ο Aλκιβιάδης Βατόπουλος, εκφράζοντας, ωστόσο, έντονη ανησυχία για τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Aλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο MEGA συνέστησε στους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας να κυκλοφορούν μόνο όταν είναι απαραίτητο, να αποφεύγουν τις περιοχές με πολύ κόσμο, να φορούν πάντα μάσκα, να απολυμαίνουν τα χέρια. Οι συνταξιούχοι που έχουν δουλειές στο κέντρο να πηγαίνουν ώρες που έχει λιγότερο κόσμο.

Η μάσκα έχει βοηθήσει σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων είπε ο κ. Βατόπουλος, όμως πολλή προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της Αθήνας που είναι πυκνοκατοικημένες.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον μεταναστευτικό πληθυσμό του κέντρου τόνισε πως οι άνθρωποι ζουν σε πολύ κακές συνθήκες και πολλοί μαζί στο ίδιο σπίτι. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στη δική τους γλώσσα να τους περάσουμε το μήνυμα να μην συνωστίζονται σε πλατείες και να κατανοήσουν το πρόβλημα, συμπλήρωσε.

Αλλά και ο συνωστισμός στις καφετέριες είναι επικίνδυνος, σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Όσο για το ενδεχόμενο ενός lockdown είπε πως «είναι στο χέρι μας να το αποτρέψουμε. Δεν είναι μοιραίο και απαραίτητο να γίνει lockdown. Εαν καταφέρουμε να συντονιστούμε η οργανωμένη πολιτεία και οι πολίτες τότε μπορούμε να το αποτρέψουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ