today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

“Καμπανάκι” για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Πού θα γίνει υποχρεωτική η μάσκα

Σε επιφυλακή βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού καθώς η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, έχει προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες.

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους εξετάζει το Μαξίμου καθώς μέσα σε μόνο μια εβδομάδα, έχουν καταγραφεί 220 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής έχουν απαγορευτεί τα πανηγύρια, έχει γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, και έχουν ενταθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα.

Σε μια προσπάθεια να “φρενάρει” την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας πέραν των σούπερ μάρκετ και σε κλειστούς χώρους όπως οι εκκλησίες και τα εμπορικά καταστήματα.

Χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήρτησε στο Twitter μήνυμα με το οποίο εφιστά την προσοχή στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

«Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα Covid-19, αλλά ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε τώρα που είναι καλοκαίρι. Όπως ακούσαμε τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τώρα που ανοίγουμε σταδιακά την Ελλάδα σε επισκέπτες», αναφέρει στο tweet του ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε χθες ότι η κυβέρνηση εξετάζει την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου και πως οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από εισήγηση των επιστημόνων.

«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός», είπε ο κ. Πέτσας χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα και εξαιρετικά επικίνδυνα τα φαινόμενα συγχρωτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ