today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Ερευνες για εμπρησμό

Καίει, από τις 12 το μεσημέρι, η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή Λαγκάδα, στο δήμο Ανατολικής Μάνης. Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις καθώς στην  περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή, με τους κατοίκους να απομακρύνονται με δικά τους μέσα. Παράλληλά, διακόπηκε η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 57 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, επιχειρούν για την κατάσβεσή της. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης συνδράμουν στην κατάσβεση.

Λίγο πριν τις 2μμ το μέτωπο έσπασε στα δύο. Το ένα κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ