today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Ν.Κεραμέως: Να μην ανησυχούν οι φοιτητές της εξ αποστάσεως φοίτησης για την απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ (video)

Αποστάσεις κράτησε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από την πρόσφατη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ,  η οποία εν μέσω πανδημίας έθετε εν αμφιβάλω την αναγνώριση των πτυχίων που περιλαμβάνουν μαθήματα που πραγματοποιούνται από απόσταση.

Η υπουργός, αφού διευκρίνισε ότι υπάρχει συζήτηση με τις Κυπριακές (κυρίως) αρχές προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα που προκάλεσε η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ, διαβεβαίωσε ότι η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί εν μέσω πανδημίας και ότι είναι υπό συζήτηση μια συνολική αναμόρφωση του πλαισίου με στόχο τη μεγαλύτερη ευελιξία και την άρση των όποιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Η υπουργός επέμεινε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να άρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που επιβαρύνουν την απρόσκοπτη φοίτηση χιλιάδων φοιτητών, ενώ διευκρίνισε ότι θα αναληφθούν και νομοθετικές πρωτοβουλίες εάν αυτό απαιτηθεί!

Σε ερώτηση, τέλος, αν θα πρέπει να ανησυχούν οι φοιτητές που αυτή την περίοδο σπουδάζουν εξ αποστάσεως, η κα Κεραμέως επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν εφαρμόζεται σε περίοδο πανδημίας!

Δείτε το video:


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ