today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Συνάντηση του Ν.Μηταράκη με την εκτελεστική διευθύντρια του EASO

Συνάντηση με την εκτελεστική διευθύντρια και στελέχη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) είχε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με την ευκαιρία της στέγασης γραφείου του EASO στο κτίριο Κεράνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, με τον κ. Μηταράκη να τονίζει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη κοινής πολιτικής και κοινής εφαρμογής των κανονισμών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ στον τομέα των επιστροφών και στις διαδικασίες ασύλου. Τέλος, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στη χρήση νέων τεχνολογιών για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου με τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος «ΑΛΚΥΟΝΗ», που, όπως είχε επισημάνει τον περασμένο μήνα στη Βουλή, θα έχει ως σκοπό την ταχύτερη καταγραφή, επεξεργασία και επίδοση αποφάσεων ασύλου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου, η εκτελεστική διευθύντρια του EASO, Νίνα Γκρέγκορι, υπογράμμισε «τον κομβικό ρόλο της ενίσχυσης της συνεργασίας με τρίτες χώρες για την αύξηση των επιστροφών καθώς και την ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ