today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Αυστρία: Πιθανόν να υπάρξουν αυστηρότερα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βιέννη

Τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βιέννη θα μπορούσαν να ενισχυθούν ξανά εάν το απαιτεί η κατάσταση, επισημαίνει σε σημερινές δηλώσεις του ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της, Μίχαελ Λούντβιγκ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζονται αντίστοιχα βήματα.

“Ο κορωνοϊός θα μας συνοδεύει ακόμη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, τόνισε, σημειώνοντας πως ο ίδιος πάντα υποστήριζε ότι κάποιος θα μπορούσε επίσης να αντιδράσει περιφερειακά εάν αυτό είναι απαραίτητο. “Το σημαντικό είναι ότι γνωρίζουμε πάντα πολύ γρήγορα ποιες είναι οι αιτίες πρόκλησης, ποια πρόσωπα αφορούν και το ότι περιορίζουμε γρήγορα και λαμβάνουμε μέτρα, κάτι που αυτή τη στιγμή λειτουργεί πολύ καλά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν βλέπει, επί του παρόντος, καμία άμεση ανάγκη να ληφθούν παρόμοια μέτρα στη Βιέννη όπως στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, όπου υπήρξε τελευταία μαζική αύξηση των κρουσμάτων, “αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί”, πρόσθεσε ο Μίχαελ Λούντβιγκ – για παράδειγμα, όταν υπάρχει σημαντική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων.

Τις τελευταίες ημέρες, στη Βιέννη είχαν καταγραφεί περισσότερες νέες μολύνσεις από ό, τι όταν ο μέσος όρος έφτανε στα 20 νέα περιστατικά, και το περασμένο Σάββατο αναφέρθηκαν 53 μολύνσεις το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή προς τη Δευτέρα υπήρξαν 21 νέες λοιμώξεις.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Βιέννη ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 4.100, συνολικά 3.555 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 198.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ