today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Ταϊλάνδη: Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας έπειτα από δύο μήνες

Η Ταϊλάνδη ήρε σήμερα την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβάλλει για περισσότερο από δύο μήνες σε πανεθνικό επίπεδο και επέτρεψε στα εστιατόρια να ξαναρχίσουν την πώληση οινοπνευματωδών ποτών καθώς αμβλύνεται η κρίση που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός στη χώρα, η οποία για 21 μέρες δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα τοπικής μετάδοσης της Covid-19.

Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας με τους περίπου 70 εκατομμύρια κατοίκους ήταν η πρώτη πέραν της Κίνας που ανέφερε κρούσμα νέου κορωνοϊού, στις 13 Ιανουαρίου, και έχει αναχαιτίσει με σχετική επιτυχία την εξάπλωση του SARS-CoV-2 καθώς έχει καταγράψει μόλις 3.135 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 58 θανάτους. Περίπου 2.987 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Οι αξιωματούχοι το αποδίδουν αυτό στην υιοθέτηση από νωρίς της χρήσης προστατευτικής μάσκας από τους Ταϊλανδούς –παντού δημοσίως από τον Ιανουάριο– όπως και στο κλείσιμο των συνόρων, το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και την απαγόρευση κυκλοφορίας για να υποχωρήσει ο νέος ιός, ο οποίος έχει προσβάλει 7,9 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 430.000.

Σήμερα ξανανοίγουν μεταξύ άλλων τα σχολεία που έχουν λιγότερους από 120 μαθητές, αίθουσες εκθέσεων, παιδικές χαρές, πάρκα ψυχαγωγίας και επιτρέπονται οι συναυλίες, οι κινηματογραφικές παραγωγές, ενώ ξαναρχίζουν οι αθλητικοί αγώνες χωρίς θεατές.

Οι παμπ, τα μπαρ και τα καταστήματα καραόκε θα παραμείνουν κλειστά, αλλά τα εστιατόρια τα οποία ξανάνοιξαν πριν από δύο εβδομάδες τηρώντας μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης θα μπορούν πλέον να σερβίρουν αλκοόλ.

Σήμερα είναι η δεύτερη φορά σε πέντε μέρες που η Ταϊλάνδη δεν αναφέρει κανένα νέο κρούσμα SARS-CoV-2.

Όλα τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις περασμένες τρεις εβδομάδες διαγνώστηκαν μεταξύ ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα και επρόκειτο για Ταϊλανδούς που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό Ταουισίν Ουισανουγιοτίν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ