today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Αναβλήθηκε λόγω βροχής η πρεμιέρα του UTS. Με Περ αύριο ο Σ.Τσιτσιπάς

Οι fans του Στέφανου Τσιτσιπά θα πρέπει να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή για να τον ξαναδούν να αγωνίζεται στο court, καθώς αναβλήθηκε λόγω βροχόπτωσης η πρώτη ημέρα του τουρνουά Ultimate Tennis Showdown.

Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετώπιζε απόψε (23:15), πρώτο αντίπαλο στον δρόμο του, τον 33χρονο Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ, Νο50 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP. Οι διοργανωτές, όμως αποφάσισαν να αναβληθούν κατά δύο ημέρες οι αγώνες της πρεμιέρας, κάτι που σημαίνει πως ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί ίδια ώρα τη Δευτέρα (15/6) απέναντι στον Γκασκέ, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Οι αγώνες της δεύτερης ημέρας (Κυριακή, 14/6), συμπεριλαμβανομένου αυτού του Στέφανου Τσιτσιπά, παραμένουν όπως είχαν προγραμματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του UTS. Συγκεκριμένα, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (14/6) στις 23:15 τον Μπενουά Περ για τη 2η ημέρα.

Αυτή θα είναι η πρώτη επιστροφή του Τσιτσιπά στο court μετά τον φετινό τελικό στο Ντουμπάι τον Φλεβάρη, καθώς η πανδημία του κορονοϊού είχε ως συνέπεια την αναστολή ή και ματαίωση των διοργανώσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. «Υπολογίζω στην υποστήριξή σας» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο 21χρονος τενίστας το πρωί του Σαββάτου (13/6) δίνοντας και οδηγίες και για το πως και που θα δουν όλους τους αγώνες του στο UTS οι fans του.

Οι δέκα τενίστες που θα συμμετάσχουν στο δυνατό αυτό τουρνουά είναι οι: Τσιτσιπάς, Μπερετίνι, Γκοφέν, Γκασκέ, Περ, Μπράουν, Λόπεζ, Πόπιριν, Μπεντσετρί και Πουίγ.

Αναφορικά στο σύστημα διεξαγωγής, οι συμμετέχοντες τενίστες θα δώσουν εννέα αγώνες στην πρώτη φάση αντιμετωπίζοντας όλους τους αντιπάλους τους. Ο πρώτος και ο δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα με την ολοκλήρωση της α΄ φάσης, θα προκριθούν στα ημιτελικά. Οι αθλητές που θα βρεθούν στις θέσεις 3-6 θα τεθούν αντιμέτωποι στα προημιτελικά. Εφόσον η αναβολή δεν επηρεάσει το υπόλοιπο πρόγραμμα του UTS, o νικητής θα αναδειχτεί στις 12 Ιουλίου, καθώς μεσοβδόμαδα δεν υπάρχει δράση και οι αγώνες θα διεξάγονται επί πέντε σαββατοκύριακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ