today-is-a-good-day
12.7 C
Athens

Φ.Γεννηματά: Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό

Από τον ευαίσθητο κλάδο του τουρισμού ξεκίνησε τις επαφές της με κοινωνικούς φορείς η Φώφη Γεννηματά μετά την ολοκλήρωση της προληπτικής καραντίνας επειδή είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, στα γραφεία της και συζήτησε τα προβλήματα που συνεχίζουν να έχουν οι εργαζόμενοι καθώς εκτιμήθηκε ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. Ιδίως συζητήθηκε η ρύθμιση για το καθεστώς εργασίας όσων απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης με την κ. Γεννηματά να δηλώνει μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης:

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό για να αντέξουν τούτη την ώρα την πολύ δύσκολη απέναντι στο κυβερνητικό δόγμα που θέλει μισή δουλειά και μισό μισθό, φθηνή και απαξιωμένη εργασία. Ο κλάδος του τουρισμού χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα για την άμεση ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να αντέξει. Και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μονάχα ανεπαρκείς εξαγγελίες».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έλαβε επιστολή-απάντηση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ για τα θέματα του τουρισμού και τη στήριξη του κλάδου από ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές πολιτικές που είχε θέσει η κ. Γεννηματά στη δική της επιστολή.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες για τις ασύμμετρες επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό, ενώ επισημαίνει ότι απαιτείται συντονισμένη και με σταδιακά βήματα συνεργασία των κρατών-μελών της ΕΕ για να επιτραπούν και πάλι βαθμιαία τα διασυνοριακά ταξίδια. Υπενθυμίζει ακόμη την κοινή δήλωση των 8 κρατών της ΕΕ -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- για κοινά πρωτόκολλα, αυξημένη προσοχή για περιοχές που έχουν έντονο επιδημικό φορτίο και στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης των επιχειρήσεων και εργαζομένων στο κλάδο. Ο κ. Σάντσεθ επισημαίνει ακόμη τη στενή συνεργασία των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων σ’ αυτή τη κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ