today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Στην Κουμουνδούρου τους (ξανά)πήρε ο… πόνος για την Α΄ κατοικία

Και ξαφνικά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ξαναπήρε… ο πόνος για την προστασία της Ά κατοικίας. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τους ΑΝΕΛ, έμειναν στην ιστορία, εκτός όλων των άλλων, ως την κυβέρνηση που έκανε με μεγάλη άνεση ότι απέφυγαν όλες οι προηγούμενες, δηλαδή να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων, διευκολύνοντας μάλιστα το έργο των «κακών» τραπεζιτών, μετατρέποντάς τους πλειστηριασμούς σε ηλεκτρονικούς, τώρα κόπτεται για την πρώτη κατοικία.
Νομίζοντας, λοιπόν, ότι μπορούν να πείσουν κάποιον, φοράνε και πάλι τον… μπερέ του υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων και εγκαλούν την κυβέρνηση, επισημαίνοντάς της πως «η άρση προστασίας της α’ κατοικίας συνιστά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, έμποροι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια καταιγίδα εξώσεων και πλειστηριασμών».
Με το ζόρι κρατιούνται να μην ξαναφωνάξουν ένα από τα συνθήματα που τόσο εξευτέλισαν μόλις έγιναν εξουσία, το γνωστό «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και ο αρχηγός τους λίγο θέλει να ξαναφορέσει το αυστηρό του ύφος και να ξαναπεί: «το ξεκαθαρίζω αυτό, δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας». Φράση που τον βοήθησε τα μάλα, μαζί με τα σκισίματα των μνημονίων και φυσικά το δημοψήφισμα που έκανε το «όχι» – «ναι» εν ριπή οφθαλμού, να κατακτήσει επάξια τον παγκόσμιο τίτλο του mr «kolotoumba».
Και επειδή μάλλον εκεί στην Κουμουνδούρου, νομίζουν ότι οι πολίτες έχουν πάθει… αμνησία, ας τους βοηθήσουμε να θυμηθούν πόσο… προστάτευσαν τα σπίτια τους όσο κυβέρνησαν. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» έκαναν μόνο σε έναν χρόνο, το 2018, 3.388 πλειστηριασμούς, με 1.186 το 2017.
Επίσης, οκτώ από τα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν την περίοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πήγαν, μαντέψτε… σε τράπεζες. Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, από τα σπίτια που βγήκαν στο σφυρί αφορούσαν κυρίως σε πρώτες κατοικίες, που δεν ήταν βέβαια σε Εκάλη, Πολιτεία, Ψυχικό και Κηφισιά αλλά σε Νίκαια, Μοσχάτο, Πατήσια κλπ.
Τις… επιδόσεις τους τις χάλασαν ορισμένοι πλειστηριασμοί που κηρύχθηκαν άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος, είτε ανεστάλησαν λόγω ρύθμισης της τράπεζας με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί. Αλλιώς το… παράσημο το είχαν στο τσεπάκι τους.
Και τώρα βγαίνουν αυτοί, που αντικατέστησαν το σφυρί του πλειστηριασμού με το ποντίκι, που έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ και έσπασαν στο ξύλο τους πρώην συντρόφους τους που παρέμειναν πιστοί στις ιδέες τους και συνέχισαν να προσπαθούν να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς, να κουνήσουν το δάχτυλο και να κάνουν μαθήματα προστασίας της πρώτης κατοικίας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ