today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

#MένωΣπίτι: Eμπλουτίζω τις γνώσεις μου για το κρασί, μέσω streaming

Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι που μένουν σπίτι και εφαρμόζουν στην πράξη το social distancing,  λόγω του  κορωνοϊού,  είναι μερικά εκατομμύρια. Ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί οινόφιλοι που θέλουν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα παρακολούθησης εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων σχετικών με το αιώνιο αντικείμενο του πόθου τους.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, φυσικά. Προσωπικά όμως ξεχώρισα 4 από αυτές έχοντας ως οδηγό μου το περίφημο wine και wine-lifestyle media brand και περιοδικό, Decanter. Όλες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε μέσω streaming στο Netflix και στο Amazon Prime.

Ξεκινάμε με το SOMM, που γυρίστηκε το 2012 και είναι διαθέσιμο στο Amazon Prime. Η εν λόγω παραγωγή αποκαλύπτει ποια προσόντα τελικά πρέπει να διαθέτει κάποιος ώστε να αναδειχθεί Master Sommelier – να τονίσω ότι υπάρχουν μόνο 269, σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσετε 4 αποφασισμένους υποψήφιους  στο ιδιαίτερο ταξίδι τους για την κατάκτηση του τίτλου του MS. Θα δείτε την προσωπική ιστορία του καθενός και τις μεθόδους, τις οποίες χρησιμοποιούν προκειμένου να διακριθούν σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο και σας υπόσχομαι ότι δε θα βαρεθείτε καθόλου!

Αν σας αρέσει η προηγούμενη πρόταση τότε προτείνω να  μείνετε, στη συνέχεια,  στην ίδια πλατφόρμα και να επιλέξετε το Somm: Into the Bottle (2015) όπου διάφοροι sommeliers και οινοπαραγωγοί από όλο τον κόσμο διηγούνται την ιστορία του κρασιού. Μαζί τους θα μάθετε για τη διαφορά των οίνων μεταξύ του Παλιού και του Νέου Κόσμου, ενώ θα κρατήσετε και σημειώσεις, καθώς  αποκαλύπτουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις μεθόδους παραγωγής  και το wine marketing.

 

Εξίσου ενδιαφέρον, στο Amazon Prime, είναι και το The Wine Show – Series 2 (2017-2018) με ξεναγούς τους Matthew Goode και James Purefoy που αγαπούν το κρασί όσο τίποτε άλλο. Οι εν λόγω κύριοι μεταδίδουν από μια βίλα στην ιταλική εξοχή, κάθε εβδομάδα και μια διαφορετική οινο-πρόκληση, ενώ δε χάνουν την ευκαιρία να μυήσουν το κοινό που τους παρακολουθεί στον μαγικό κόσμο των καλύτερων ιταλικών κρασιών. Δε λείπουν οι «παρεμβάσεις» των ειδικών επί του θέματος Joe Fattorini και  Amelia Singer, αλλά και τα σχόλια του chef Gizzi, ο οποίος δίνει πληροφορίες σχετικά με τα τεκταινόμενα από την Napa Valley και την Αριζόνα.

Δικό μου αγαπημένο όμως παραμένει σταθερά το Sour Grapes που γυρίστηκε 2016 και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο Netflix. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην αγορά πλειστηριασμών των σπάνιων κρασιών, με αφορμή τον διάσημο απατεώνα στον χώρο του κρασιού τον Rudy Kurniawan. Σας προειδοποιώ όμως πως αν λατρεύετε τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, θα εθιστείτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ