today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Τα ελληνικά κρασιά κατακτούν τους Ιταλούς- Το «Greekwineday 2024» που πραγματοποιήθηκε στην Φλωρεντία, κέρδισε το στοίχημα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην Φλωρεντία, εκδήλωση παρουσίασης της πλούσιας οινοπαραγωγής της χώρας μας, στο ιταλικό κοινό. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Αναγέννησης, συμμετείχαν πάνω από 250 άτομα, μεταξύ των οποίων ιδιοκτήτες γνωστών ιταλικών εστιατορίων, Ιταλοί εισαγωγείς κρασιών και σομελιέ. Κατά την διάρκεια της βραδιάς, παρουσιάστηκε η ελληνική οινοπαραγωγή όλων, σχεδόν, των περιοχών της χώρας μας: από την Μακεδονία μέχρι την Θεσσαλία, και από την Αττική μέχρι την Μεσσηνία και την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα ελληνικά κρασιά συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο τεσσάρων εστιατορίων της περιφέρειας της Τοσκάνης, με πρωτεύουσα την Φλωρεντία, και ότι πέντε Ιταλοί εισαγωγείς, χάρη και στην εκδήλωση αυτή, αποφάσισαν να προωθήσουν στην αγορά της χώρας τους, τέσσερα ελληνικά κρασιά.

Στο «Greekwineday 2024» της Φλωρεντίας -το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του άμισθου προξενείου μας στην ιταλική αυτή πόλη-συμμετείχαν 17 ελληνικά οινοποιεία και παρουσιάστηκαν 75 ετικέτες κρασιού. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικού κρασιού, που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ιταλία.

«Οι προσπάθειές μας, με στόχο να γνωρίσουν, οι Ιταλοί, το ελληνικό κρασί, ξεκίνησαν πριν οκτώ χρόνια. Μετά από μια υποχρεωτική παύση, λόγω επιδημίας κορονοϊού, τώρα συνεχίζουμε δυναμικά, γεμάτοι θετική ενέργεια, λόγω και της μεγάλης ανταπόκρισης που βρήκαμε σε εστιάτορες και σομελιέ», δήλωσε στο Απε- Μπε, ο Χάρης Παπανδρέου, μόνιμος κάτοικος Φλωρεντίας, ο οποίος ασχολήθηκε, εθελοντικά, με την όλη διοργάνωση. Στην ελληνική βραδιά κρασιού έδωσε το «παρών» και η άμισθη πρόξενος της χώρας μας, στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, Πέγκυ Πετρακάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ