today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Το Rijkmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ κλείνουν έως τα τέλη του μήνα.

Τα διάσημα και δημοφιλή Rijkmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κλείνουν τις πύλες τους για τους τουρίστες έως τα τέλη Μαρτίου, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που η ολλανδική κυβέρνηση εφαρμόζει με σκοπό να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

“Σύμφωνα με την εθνική πολιτική που αφορά τον κορονοϊό, το Rijkmuseum κλείνει τις πύλες του για το κοινό έως τις 31 Μαρτίου 2020”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του μουσείου. Τόσο το ‘Βασιλικό’ Μουσείο, όσο και εκείνο του Βαν Γκογκ παραμένουν ανοικτά όλες τις ημέρες του χρόνου, ακόμη και τις εορταστικές.

Ωστόσο και άλλα τουριστικά αξιοθέατα στην Ολλανδία, μεταξύ τους το σπίτι της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ και τα μεγάλα μουσεία στη Χάγη και το Ρότερνταμ, έχουν ανακοινώσει πως θα κλείσουν για το κοινό έως τα τέλη του μήνα. Όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής του σπιτιού της Άννας Φρανκ, ο Ρόναλντ Λέοπολντ, οι επιπτώσεις από την επιδημία του covid-19 στον τουρισμό “θα είναι σημαντικές”.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα μία σειρά από μέτρα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού απαγορεύοντας κυρίως τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, μέχρι και την 31η Μαρτίου. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 614 κρούσματα του ιού και τα θύματα της νόσου είναι έως σήμερα πέντε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αλλά και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το γνωστό ΜΕΤ , ανακοίνωσε πως κλείνει και τα τρία παραρτήματά του λόγω της διάδοσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ