today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Γ.Πατούλης: Οφείλουμε να σεβόμαστε τους δημοκρατικούς κανόνες

«Η Δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των περιφερειακών παρατάξεων, με αφορμή τη διατάραξη της διαδικασίας που οδήγησε και στη διακοπή της πρόσφατης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου (η συνεδρίαση διεκόπη από παρέμβαση ομάδων εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, οι οποίοι ζητούσαν να συζητηθεί επιμόνως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων).

Κατά τη συνάντηση όπου συμμετείχαν και μέλη του προεδρείου του ΠΕΣΥ, διατυπώθηκαν προτάσεις με στόχο τη διαμόρφωση συγκεκριμένων κανόνων τόσο για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων όσο και για την παρουσία πολιτών και φορέων στην αίθουσα του συνεδρίου.

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες τους οποίους οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε» και ότι «κοινός στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία του Συμβουλίου». Ανακοίνωσε δε, ότι και από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΕΝΠΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε το προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών και των προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας, προκειμένου να καταρτιστεί μια πρόταση προς το υπουργείο Εσωτερικών για την βελτίωση του τρόπου διεξαγωγής των συνεδριάσεων. Πρότεινε επίσης να καθιερωθεί ανά τακτά διαστήματα συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων για να συζητούνται και να επιλύονται θέματα που προκύπτουν.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία πολιτών, φορέων και εκπροσώπων συλλόγων στις συνεδριάσεις, όλοι συμφώνησαν ότι είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα. Ωστόσο κατατέθηκαν προτάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους με κανόνες.

Τέλος σημειώθηκε ότι ανάλογοι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται τόσο για τη συζήτηση θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης όσο και για το χρόνο τοποθέτησης, εισηγητών, περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ