today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Έβρος: Τουρκική διμοιρία ρίχνει δακρυγόνα στις ελληνικές δυνάμεις (Βίντεο) 

Αμέσως μόλις αποχώρησαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσής οι Τουρκία συνέχισε τις προκλήσεις στα σύνορα. Σε βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το skai.gr διακρίνεται καθαρά τουρκική διμοιρία να βάλλει κατά της ελληνικής πλευράς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του skai.gr τα πλάνα από ελληνικής πλευράς δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Όπως φαίνεται καθαρά στα πλάνα πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί νέα ένταση με ρίψεις χημικών στην ουδέτερη ζώνη στις Καστανιές Έβρου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το skai.gr ομάδα νεαρών πέταξε τουλάχιστον 10 χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν. Ενώ, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε συλλήψεις τεσσάρων παράτυπων μεταναστών προχώρησαν στο μεταξύ άνδρες των ελληνικών δυνάμεων που φυλάνε την περιοχή του Έβρου.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγο μετά τον οικισμό Αμόριο του Δήμου Σουφλίου στην εθνική οδό 51. Πρόκειται για εύκολο θεωρητικά πέρασμα, αλλά το επιτηρούν τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις, καθώς παντού υπάρχουν φυλάκια που πιθανότατα εντόπισαν τους συλληφθέντες.

Οι συλληφθέντες θα παραλαμβάνονταν από όχημα ΕΛΑΣ και θα ακολουθούσαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ