today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Η συνάντηση Γείτονα – Φλαμπουράρη και τα σενάρια της επόμενης μέρας

Σε νέα εσωκομματική περιδίνηση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ, μετά την αποκάλυψη του υποτιθέμενου μυστικού ραντεβού Κώστα Γείτονα και Αλέκου Φλαμπουράρη σε μια …απόμερη γωνιά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια. Δυο στενών συνεργατών, της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι συναντήθηκαν σε μια περίοδο, που οι «ζυμώσεις» και στα δυο κόμματα για τον μελλοντική τους πορεία είναι στο αποκορύφωμα τους.
Αρχικά η «είδηση» έσκασε ως …βόμβα και άμεσα πυροδότησε πλήθος συζητήσεων ενώ φούντωσαν στο παρασκήνιο και ακραία σενάρια διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση αιφνιδιαστικών πρόωρων εκλογών από το Μαξίμου και …ατυχούς αποτελέσματος, με αφορμή το νέο εκλογικό νόμο της κυβέρνησης.

Του Κώστα Πασίση

Η «σκόνη» που σηκώθηκε, «τρόμαξε» τα ηγετικά κλιμάκια της Χαρ. Τρικούπη που έσπευσαν να μοιράσουν non paper για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, καθώς το ραντεβού έλαβε διαστάσεις, που δεν εξυπηρετούσε την Φώφη Γεννηματά.
Φυσικά, τα περί συνάντησης για καφέ δυο παλαιών καλών φίλων ελάχιστα πιστευτά έγιναν στα δημοσιογραφικά στέκια.
Έτσι, εν ριπή οφθαλμού διαψευστήκαν τα σενάρια συνεργασίας των δυο κομμάτων σε θέματα αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, ενώ οι συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά …διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους, αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμαχίας ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο μόλις το …κουρνιαχτό έπεσε και άρχισε η αποκωδικοποίηση του συγκεκριμένου ραντεβού, εξήχθησαν πιο ασφαλή συμπεράσματα που επικεντρώνονται στα εξής τρία:

Πρώτο. Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται υπο διαρκή αμφισβήτηση, από τους γνωστούς δελφίνους, είναι χολωμένη από τη στάση της ηγεσίας της ΝΔ, στη πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Η απόρριψη της πρότασης της δεν άρεσε στο επιτελείο του ΚΙΝΑΛ και όπως αναφέρει στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, «κανείς δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη στήριξη του κόμματος, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει πολιτική συνεννόηση», φωτογραφίζοντας το Μαξίμου.
Κατά πολλούς στο ΚΙΝΑΛ, η συνάρτηση Γείτονα-Φλαμπουράρη ήταν ένας τακτικός ελιγμός στην πολιτική σκακιέρα, που θα έχει και συνέχεια.

Δεύτερο. Αν και η πληροφορία προέρχεται από την Κουμουνδούρου, η συνάντηση Φλαμπουράρη-Γείτονα, έγινε με πρωτοβουλία του πολιτικού μέντορα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκαν τα όσα διαμείβονται στις συσκέψεις της Χαρ. Τρικούπη και θέλησαν να εκμεταλλευθούν, προς όφελος τους το κλίμα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, μετα το προσωρινό αγκάλιασμα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, το ραντεβού έγινε σε κλίμα …καχυποψίας, καθώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και η πιο αξιόπιστη για τέτοιου είδους συμμαχίες.
Στο παρελθόν οι όποιες προσπάθειες έγιναν για σύμπλευση κατέληξαν σε ναυάγιο, λόγω αφερεγγυότητας της Κουμουνδούρου.

Τρίτο. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο μιας πιθανής μετεκλογικής «ώσμωσης» των δυο κομμάτων, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα θα συνοδευθεί -πιθανότατα- από ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις των δυο κομμάτων.
Το εν λόγω σενάριο, όμως, θεωρείται το πιο … προωθημένο από τα προαναφερθέντα, αλλά και το πιο αδύναμο καθώς οι όποιες εξελίξεις θα επηρεαστούν από μεγαλύτερους «παίχτες», από τους κ.κ Γείτονα και Φλαμπουράρη, όπως χαρακτηριστικά λέγεται από στελέχη και των δυο κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ