today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γκιουλέν: Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει κακό τέλος, προειδοποιεί ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999 και κατηγορείται από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο άλλοτε στενότερος σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας, και σήμερα μεγαλύτερος αντίπαλός του, επικεντρώνεται στην εμπλοκή του Ερντογάν στην Λιβύη.

«Στη Λιβύη, ανέκαθεν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες. Κι εδώ ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Στόχος του είναι να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί να διεκδικεί μία τέτοια θέση όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες;»

Σύμφωνα με τον Γκιουλέν, «η πολιτική του Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση. Η Τουρκική κυβέρνηση καθοδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της».

Ο ιμάμης δήλωσε ακόμη πως ο τούρκος πρόεδρος εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις του. «Ναρκισσιστές τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους τελείωσε στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν» δήλωσε ο Γκιουλέν.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει ασκήσει έντονες διπλωματικές πιέσεις στις ΗΠΑ για την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία, έως στιγμής χωρίς αποτέλεσμα.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ