Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος ο Κ.Χατζηδάκης

194
ΑΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, που πρόσφατα παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σχέδιο Συμπερασμάτων για το Παγκόσμιο Πλαίσιο για την αποτροπή της απώλειας της βιοποικιλότητας μετά το 2020 θα συζητηθούν στο προσεχές Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Συμβούλιο θα συμμετάσχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός θα συνομιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Επίτροπο Frans Timmermans, καθώς και με τον Επίτροπο, αρμόδιο για το Περιβάλλον Virginijus Sinkevičius.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης θα συζητήσει με εκπροσώπους από ευρωπαϊκές ΜΚΟ που ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η Φινλανδική Προεδρία, με τη συμμετοχή και άλλων ομολόγων του.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα συναντηθεί με Έλληνες εργαζόμενους στις Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος, Κλίματος και Ενέργειας.