today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Οι νικητές του προγράμματος του ΞΕΕ για την ψηφιακή καινοτομία στον τουρισμό

Oλοκληρώθηκε  ο πρώτος κύκλος του προγράμματος επιτάχυνσης του “CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator”, του πρώτου “startup” επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό που δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Μάλιστα σε ειδική τελετή ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., Αλέξανδρος Βασιλικός και η Κατερίνα Σαριδάκη, διευθύντρια του CapsuleT, υποδέχτηκαν τις “startup ομάδες” που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019) και ανακοίνωσαν τους νικητές του προγράμματος.

Ειδικότερα, το 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ έλαβε η ομάδα GuestFlip, το 2ο βραβείο και το έπαθλο των 5.000 ευρώ έλαβε η HotelToolbox ενώ τέλος, το 3ο βραβείο και τα 3.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της HotelStand. Η μεγάλη νικήτρια του χθεσινού τελικού, όπως τονίστηκε,  θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το “Google for Startups Campus” στην Βαρσοβία, όπου τα μέλη της ομάδας θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με Google experts που θα τους καθοδηγήσουν και θα τους υποστηρίξουν με ειδικά mentoring sessions. Τα σχετικά έξοδα είναι καλυμμένα από τη Google, χορηγό του προγράμματος του CapsuleT.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Αλέξανδρος Βασιλικός υπογράμμισε ότι η ψηφιακή καινοτομία δημιουργεί μια νέα εποχή για την τουριστική οικονομία και το ΞΕΕ ανταποκρινόμενο στις ανάγκες ενός μέλλοντος που είναι ήδη εδώ, πρωταγωνιστεί μέσα από στοχευμένες δράσεις, όπως ο CapsuleT.  Τονίζεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου 2019 ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του “προγράμματος επιτάχυνσης” (Μάρτιος 2020).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ