today-is-a-good-day
24.1 C
Athens

Ο Πολακισμός κατακρημνίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Ν.Δ.

Διαφάνεια παντού, καμία εμπλοκή και όλα στο φως από τη Διακομματική Επιτροπή και τη Δικαιοσύνη,  είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μαξίμου αναφορικά με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, για το ρόλο των προστατευόμενων μαρτύρων στη σκευωρία της Novartis. Το συγκεκριμένο κυβερνητικό σήμα  έρχεται σε μια περίοδο, που ο …Πολακισμός κατακρημνίζει τα εκλογικά ποσοστά του Τσίπρα, εκτινάσσοντας τη διαφορά με τη ΝΔ στις 18 μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc.

Του Κώστα Πασίση

Αναφορικά με την πορεία της προαναφερθείσας  δύσοσμης υπόθεσης, σχεδόν καθημερινά, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα. Γεγονός που έχει οδηγήσει την Κουμουνδούρου σε σειρά λαθών, όπως την άκρως αντιθεσμική και επικίνδυνη συμπεριφορά των Τζανακόπουλου-Πολάκη στην Προανακριτική Επιτροπή.

Η υπόθεση έχει ανοίξει για τα καλά και οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες δείχνουν με το …δάκτυλο, ποιοι έστησαν τη σκευωρία για να στοχοποιηθούν  πολιτικά πρόσωπα και να «δικαιωθεί» η αρχική μεθόδευση της Κουμουνδούρου που ήταν να μπουν κάποιοι φυλακή, για να αποκομίσει  ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά οφέλη.  Και ταυτόχρονα να «καθαγιαστεί» το δήθεν  ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, που υπέστη βαρύ πλήγμα από τις χλιδάτες διακοπές Τσίπρα σε υπερπολυτελή θαλαμηγό.

Το έγγραφο που δημοσίευσε η «Καθημερινή» αλλάζει τα δεδομένα καθώς αποδεικνύεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις των οποίων στηρίχθηκε όλο το συριζαικο  ανήθικο αφήγημα συκοφάντησης δέκα πολιτικών προσώπων, ήταν από την αρχή αναξιόπιστοι.

Επισήμανση στην οποία είχαν προβεί τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος οι οποίοι και εξοργίστηκαν από την πρωτοφανή και εκτός ανεκτών ορίων πολιτική μεθόδευση.

Οι αποκαλύψεις και οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν μη αναμενόμενες για την  Κουμουνδούρου, που άλλα σχεδίαζε και άλλα βγήκαν στην πράξη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πάντως αποδοκίμασε αυτές τις «δολοπλοκίες», καταδικάζοντας παράλληλα και την τελευταίες επιθέσεις, ακραίας οξύτητας, Τζανακοπουλου-Πολάκη, λόγω της γνωστής εξαίρεσης τους.

Αυτό προκύπτει από τα  αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Χωρίς υπερβολή, τα συμπεράσματα της εν λόγω μέτρησης  είναι κόλαφος για το ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός του ότι η διαφορά εκτινάχθηκε σε απίστευτα  ύψη, οι επιμέρους παράμετροι της δημοσκόπησης δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

Ενδεικτικό είναι το ερώτημα: «αν ο ΣΥΡΙΖΑ παράμενε στην εξουσία με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, πώς θα πήγαιναν τα πράγματα»; μόνο το 22,1% απαντά «καλύτερα απ’ ό,τι τώρα».

Μάλιστα, το 67,3% έχει θυμό και απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 76,3% τον καλεί για ήπια και δημιουργική αντιπολίτευση, αποδοκιμάζοντας επι της ουσίας τη στάση του στη Βουλή αλλά και τις πρόσφατες απειλές Τσίπρα, περί τέλους στην ευγένεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αντιδιαστολή με την πολιτική μιζέρια και παρακμή  που βγάζει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή της σε αυτό το πολιτικά  «αρρωστημένο»  σκηνικό, δηλώνοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Διακομματικής Επιτροπής και στη Δικαιοσύνη, που θα διερευνήσουν τα πάντα και θα αποδώσουν ευθύνες, αν προκύψουν.

Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός ασχολείται με το μεγάλο στοίχημα των επενδύσεων. Αυτός ήταν και ο σκοπός του ταξιδιού του στην Κίνα, όπου έχει  σειρά επαφών με κινέζους αξιωματούχους με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών των δυο χωρών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ