today-is-a-good-day
21 C
Athens

Μήπως να “ξυπνήσουν” ορισμένοι αυτοδιοικητικοί;

Σχεδόν σε όλη τη χώρα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, έμπειροι και άπειροι, νέοι, μεγαλύτεροι και… γηραιοί, παρά το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί τρεις μήνες «προσαρμογής» ή καλύτερα αναγνωριστικοί και κοντεύουν να κλείσουν και άλλους δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους, επιμένουν να λειτουργούν στην λογική των διαπιστώσεων, των κρίσεων και των παρατηρήσεων, σαν να κινούνται ακόμα σε κλίμα προεκλογικό.
Εννοείται πως δεν περίμενε κανείς να κάνουν μαγικά και, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους, να δώσουν λύσεις σε δύσκολα και χρόνια προβλήματα ή να αρχίσουν να «τρέχουν» τα προγράμματά τους «χθες», αλλά να δείξουν, τουλάχιστον, ότι ξεκίνησαν να δουλεύουν.
Δυστυχώς, αρκετοί, αρέσκονται στο να ασκούν κριτική στους προηγούμενους, να επαναλαμβάνουν, από μονότονα έως εκνευριστικά, τι παρέλαβαν, με αγαπημένη ατάκα «παραλάβαμε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από ότι περιμέναμε», τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν…
Νομίζουν ότι έτσι θα χαμηλώσουν τον πήχη που οι ίδιοι προεκλογικά τοποθέτησαν στον… Θεό. Έλα όμως που οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι πολίτες, ακριβώς επειδή «την πάτησαν» άσχημα το 2015, δεν έχουν πια υπομονή, έχουν γίνει πιο ρεαλιστές, πιο υποψιασμένοι και κάηκαν τόσο πολύ από τον χυλό που ξεχωρίζουν το γιαούρτι από χιλιόμετρα.
Στις περασμένες εκλογές, κυρίως στις αυτοδιοικητικές, οι ψηφοφόροι παρίσταναν ότι έτρωγαν το προεκλογικό παραμύθι του κάθε υποψηφίου. Δεν το έτρωγαν! Όπως δεν τρώνε και το μετεκλογικό. Απλά το ακούνε και αναμένουν να δουν. Όχι όμως για πολύ ακόμα. Ήδη σε πολλές Περιφέρειες και Δήμους έχει αρχίσει η κριτική. Απολύτως στοχευμένη.
Αυτή τη φορά δεν υπάρχει ούτε υπομονή, ούτε ανοχή. Πλέον ότι γράφει δεν ξεγράφει. Και καλό θα ήταν και για τον τόπο και για τους ίδιους, αυτό να το καταλάβουν οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι που είτε έχουν επαναπαυθεί στις δάφνες τους, είτε νομίζουν ότι έχουν την απεριόριστη στήριξη των πολιτών. Γιατί δεν την έχουν… Μήπως να ξυπνάνε σιγά σιγά..;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ