today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Arca και AI συνέθεσαν τη μουσική για το λόμπι του Μουσείου ΜοMa

Επί χρόνια σε λόμπι, ανελκυστήρες και αίθουσες αναμονής ακούγεται τζαζ της εταιρείας muzak.

Ο καλλιτέχνης από τη Βενεζουέλα δημοσίευσε στο Instagram ότι τα επόμενα δύο χρόνια η μουσική που έγραψε θα ακούγεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο λόμπι του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA).

Η σύνθεση του μουσικού κομματιού έγινε σε συνεργασία με τη Bronze.AI, η οποία σύμφωνα με τον ιστότοπό της “είναι μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους δημιουργούς μουσικής να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση ως δημιουργικά εργαλεία για σύνθεση και διασκευή”.

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διετή διάρκεια του κομματιού, η μουσική θα μεταλλάσσεται και θα αναδιασκευάζεται συνεχώς, ώστε να μην επαναλαμβάνεται ποτέ.

“Είναι καταπληκτικό να σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το έργο μου θα έχουν τους ήχους μου να διέρχονται από το σώμα τους, καθώς περνούν μέσα από το χώρο” γράφει ο/η Arca στην ανάρτηση.

Η μουσική θα ακούγεται στο πλαίσιο μιας νέας καλλιτεχνικής εγκατάστασης του Phillippe Parreno που δημιουργήθηκε για το λόμπι του MoMA με τίτλο Echo (Danny in the Street). Το όνομα προέρχεται από τον υπερήρωα της DC που μπορεί να παίρνει τη μορφή κτιρίου, πινακίδων στον δρόμο και φώτων για να επικοινωνεί με άλλους και είναι μία μεταφορά τού πώς η καλλιτεχνική εγκατάσταση αλληλεπιδρά με τους επισκέπτες του MoMA.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ