Ανοίγει τις πύλες του το «Athens Craft Beer Festival»

317
ΑΠΕ

Στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου  θα πραγματοποιηθεί το πρώτο «Athens Craft Beer Festival», ένα φεστιβάλ μπίρας, αφιερωμένο αποκλειστικά στις χειροποίητες (craft) μπίρες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες.

Στο πρώτο «Athens Craft Beer Festival», συμμετέχουν 33 ζυθοποιίες εκ των οποίων οι 9 είναι διεθνείς παρουσίες από Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σουηδία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σερβία. Μαζί με τις ελληνικές συμμετοχές θα παρουσιαστούν στο ζυθόφιλο κοινό της Αθήνας, 170 μπίρες όλων των ειδών της craft μπίρας

Το κίνημα της craft μπίρας ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 στις ΗΠΑ και σήμερα είναι ένα φαινόμενο παγκοσμίων διαστάσεων. Εκτιμάται πως πάνω από 10.000 μικροζυθοποιίες δραστηριοποιούνται ανά την υφήλιο, ακόμα και σε χώρες με ανύπαρκτη μέχρι σήμερα παράδοση στη ζυθοποσία.

Στην Ελλάδα, ήδη λειτουργούν με επιτυχία πάνω από 50 μικροζυθοποιίες, στις οποίες πρέπει να προστεθούν και οι λεγόμενοι «ζυθοποιοί-νομάδες», που δανείζονται εγκαταστάσεις τρίτων για την παραγωγή της μπίρας τους ―σύνηθες φαινόμενο στο χώρο αυτό. Η μικροζυθοποιία χαρακτηρίζεται από χαμηλούς όγκους παραγωγής, αέναους πειραματισμούς και την παραγωγή εφήμερων εμπορικών σημάτων.

Το φεστιβάλ μπίρας θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πολυκράτους 21, Ρέντης).

Το εισιτήριο ανάρχεται στα 3ευρώ και περιλαμβάνει ένα αναμνηστικό ποτήρι δοκιμής. Οι μπίρες θα κοστίζουν 1ευρώ για δοκιμή 50ml και 4-6ευρώ οι περισσότερες για ένα γεμάτο ποτήρι 375ml.
Ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι: Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 17:00-01:00, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 14:00-23:00.