Μπρουσκέτες με ψητά ντοματίνια

657

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα στρώνουμε σε μία λαμαρίνα με τη κομμένη μεριά προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ρίγανη και θυμάρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και βγάζουμε από το φούρνο.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι πιέζουμε τα ντοματίνια να σπάσουν ελαφρώς.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε μεγάλες φέτες, τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και με ένα κουτάλι απλώνουμε στη κάθε μία μεγάλη δόση από ψητά ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι, κάππαρη, μερικά φύλλα από φρέσκια ρίγανη και θυμάρι και σερβίρουμε με ρόκα σαλάτα.

Συστατικά

1 γαλλική μπαγκέτα
1 κιλό ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
Κάππαρη
Θυμάρι φρέσκο
Ρίγανη φρέσκια
Ρόκα σαλάτα