Σουπιά με μελάνι

194

Συστατικά
1 σουπιά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 φύλλο δάφνης
1 σακουλάκι μελάνι σουπιάς
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τη σουπιά κομμένη σε μικρά κομμάτια και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το σκόρδο και χλιαρό νερό να σκεπαστεί η σουπιά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο και προσθέτουμε το ρύζι.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή ένταση, αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσει λίγο το ρύζι ρίχνουμε το μελάνι σουπιάς.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει και να βράσει το ρύζι.
Σερβίρουμε αμέσως ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

*Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό στη κατσαρόλα μέχρι να βράσει το ρύζι.
*Αν δεν θέλετε να βγει πολύ μαύρο το ριζότο μπορείτε να βάλετε λιγότερη ποσότητα από το μελάνι.
* Το μελάνι είναι άοσμο και δίνει περισσότερη γλύκα στο φαγητό παρά άρωμα, γι’ αυτό μην φοβηθείτε να το χρησιμοποιήσετε.