Κάψτε την Athens Voice – Ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

798

Η Athens Voice και η athensvoice.gr είναι ένα Μέσο Ενημέρωσης, που έχει καταγράψει μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Που συνίσταται αυτή η επιτυχία; Στο γεγονός ότι κατάφερε να απευθυνθεί με καθημερινό  λόγο σε νέες ηλικίες, να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούν οι κανονικοί άνθρωποι, γίνει trendy και οι θέσεις της να διαμορφώσουν μια στέρεα τάση στην Ελληνική κοινωνία.

Γι αυτό και ενόχλησε. Και ενόχλησε πολύ, διότι απέδειξε με την επιτυχία της ότι κυρίαρχη τάση στην κοινωνία δεν είναι ούτε οι αναρχικοί, ούτε οι μπαχαλάκηδες, ούτε οι άεργοι που φαντασιώνονται τους εαυτούς τους σε θέση μετακλητού στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή εκείνοι που επιθυμούν την κανονικότητα, σε μια κοινωνία αξιοκρατική, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, μια κοινωνία όπου η αριστεία δεν θα θεωρείται ρετσινιά.

Το κακό με τις απόψεις αυτές ήταν ότι έσπασαν το μονοπώλιο της αριστερής ιδεολογίας και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ολοκληρωτική ιδεολογική κυριαρχία στις νέες ηλικίες. Γι αυτό και δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό ένα μέσο με κοινωνική επιρροή το οποίο  τάσσεται,  σε δύσκολες συγκυρίες, υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, υπέρ της κατάργησης του ασύλου ανομίας και κατά του άκρατου λαϊκισμού ο οποίος χαρακτήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η στοχοποίηση της Athens Voice ήταν συνεχής και κλιμακούμενη. Στην αρχή, μέσω των κοινωνικών δικτύων επιχειρήθηκε η απαξίωσή  της, στη συνέχεια  «άγνωστοι» έκαψαν τα γραφεία της και τώρα για ένα (απαράδεκτο) σχόλιο ενός αναγνώστη της επιχειρείται η ηθική και η φυσική εξόντωση των στελεχών της.

Το 2014, λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, «άγνωστοι» έσπασαν την πόρτα των γραφείων της εφημερίδας έριξαν εύφλεκτο υγρό και τα έκαψαν ολοσχερώς. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει μια προφανώς παρακρατική οργάνωση με το «επιχείρημα» ότι «τα Free Press δημιουργούν μια απολίτικη μάζα… επιτίθενται στην ταξική συνείδηση…και αγιοποιούν την ελεύθερη αγορά!»

Επισήμως η Κουμονδούρου είχε καταδικάσει την τότε επίθεση με μια χλιαρή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, την ίδια ώρα που τα ρυπαρά της τρολλ και φιλικά της μέσα πανηγύριζαν «δικαιολογώντας» την «παρέμβαση» και στοχοποιώντας τους δημοσιογράφους του μέσου.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή προβοκάτσια, όπου (ένα επαναλαμβάνουμε απαράδεκτο σχόλιο αναγνώστη για το οποίο η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη) ο ΣΥΡΙΖΑ, η κρατική τηλεόραση και χρηματοδοτούμενα από κρατικά κονδύλια ΜΜΕ, βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν εκ νέου στο Μέσο και τους εργαζόμενούς του. Θα μπορούσε κανείς να αποδεχτεί ότι οι δημοσιογράφοι και τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως, γιατί δήθεν θίχτηκαν λόγω του σχολίου του αναγνώστη, αν δεν ήταν οι ίδιοι ακριβώς που είχαν καταπιεί άφωνοι τους τραμπουκισμούς του Πολλάκη, τις επιθέσεις στις οικογένειες των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν ήταν οι ίδιοι που είχαν επιτεθεί ακόμα και σε συναδέρφους τους εξαιτίας των απόψεών τους.

Το κακό είναι, ότι κοντά σε αυτούς τους δημοσιογράφους που κινούνταν κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ, προστέθηκαν και πρόσωπα που εκφράζουν δήθεν τη κοινή λογική, βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να εμφανιστούν στο προσκήνιο. Είναι τα πρόσωπα που πάντα έχουν άποψη για όλα, συνήθως παίρνουν την «πολιτικά ορθή» θέση, επιθυμώντας να γίνονται αρεστοί, χωρίς ποτέ όμως να γνωρίζουν τα δεδομένα για τα θέματα τα οποία πραγματεύονται…

Δυστυχώς, αυτές ακριβώς οι παρεμβάσεις παρείχαν τελικά θεσμικό άλλοθι στους παρακρατικούς, νομιμοποιώντας έτσι τις επιθέσεις τους και ενισχύοντας τον στόχο τους, δηλαδή την οριστική φίμωση όποιου ενοχλεί.

Χθες το βράδυ, η  Athens Voice υπέστη άλλη μια τραμπούκικη επίθεση. Κανείς από τους υπερευαίσθητους των «δικαιωμάτων», που είχε προηγουμένως τοποθετηθεί με στόμφο, δεν βρήκε να πει δυο λόγια συμπαράστασης, καταδικάζοντας την επίθεση στην εφημερίδα…

Ούτε καν η ένωση των δημοσιογράφων…

Λες και η ασφάλεια, η Δημοκρατία και η Ελευθεροτυπία δεν είναι ανθρώπινα δικαιώματα…

Ελπίζουμε να έχουν το θάρρος να το κάνουν σήμερα. Γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά!