today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Ένας επικίνδυνος Πρωθυπουργός

Κανείς μας δεν θυμάται τον Αλέξη Τσίπρα να έχει δουλέψει εντατικά τα τέσσερα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός, παρά μόνον τις 17 ώρες της διαπραγμάτευσής του με τα μοιραία αποτελέσματα,  ώσπου μια Κυριακή ενημερωθήκαμε ότι πήγε στο γραφείο του, συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ και άρχισε να διακινεί πολεμικά σενάρια…

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Τσίπρας δεν θα φύγει έτσι απλά από την εξουσία. Ακόμα περισσότεροι ισχυρίζονται ότι είναι αδίστακτος και ικανός να κάνει τα πάντα προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, ο οποίος δεν είναι άλλος από την παραμονή του στην καρέκλα του Πρωθυπουργού.

Αντίστοιχα άλλωστε δείγματα έχει δώσει και στη συμφωνία των Πρεσπών όπου σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, αντάλλαξε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα όπως τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Μακεδονίας με ένα πρόσκαιρο δημοσιονομικό μέτρο, αυτό της μείωσης των συντάξεων.

Οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται μια ταινία του Χόλιγουντ όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε σε σημείο να προκαλέσει πόλεμο, για να αντιστρέψει το αρνητικό γι αυτόν κλίμα και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και εν τέλει να κερδίσει τις εκλογές.

Ναι, όσοι παρακολουθούμε τον κ. Τσίπρα ξέρουμε ότι είναι πολιτικά αδίστακτος! Και το μυαλό μας κάνει συνειρμούς που δεν θα έκανε αν οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν στη θέση του. Γιατί ο ίδιος μας έχει δώσει αυτό το δικαίωμα: Αυτός, άλλωστε δεν ήταν που συγκάλεσε τη σύσκεψη στο Μάτι και για τους δικούς του επικοινωνιακούς λόγους απέκρυψε τα δεκάδες θύματα της τραγωδίας; Αυτός δεν ήταν που έστησε μια ολόκληρη δικαστική σκευωρία -από κοινού με τους Ρασπούτιν του- για να εκθέσει τους πολιτικούς του αντιπάλους;

Αλλά ως πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνον αδίστακτος αλλά είναι και επικίνδυνος για τα συμφέροντα της χώρας: Γιατί για να παίζει με ένα τόσο σοβαρό θέμα εν μέσω τουριστικής περιόδου, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή με την Τουρκία και ο κ. Τσίπρας ως απερχόμενος πρωθυπουργός αποφάσισε να δράσει, χωρίς όμως να ενημερώσει καν τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό, είτε η κατάσταση να μην είναι τόσο σοβαρή αλλά ο ίδιος και οι συνεργάτες του να έχουν στήσει ένα επικοινωνιακό σόου, μόνον για μικροκομματικό κομματικό όφελος.

Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, ο κ. Τσίπρας είναι ένας επικίνδυνος Πρωθυπουργός. Αν ισχύει η δεύτερη, ο κ. Τσίπρας είναι διπλά επικίνδυνος Πρωθυπουργός.

Αλλά πλέον έχουν γνώση οι φύλακες…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ