today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Boλευτήκαμε και στοιχίζει

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης της για «πρώτη φορά Αριστερά θα έπρεπε να είναι η στροφή προς λύσεις που θα ευνοούν την παραγωγική δραστηριότητα και τις ξένες επενδύσεις. Άμεσα. Επί τεσσεράμισυ χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ λαίκιζε έχοντας ως μοντέλο, αντί της ανάπτυξης, την κρατικίστικη αντίληψη περί Οικονομίας. Επομένως τα όσα περίο ανάπτυξης λέει, προεκλογικώς, ο πρωθυπουργός, είναι κεινά περιεχομένου.

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα της ανυπαρξίας παραγωγής στη χώρα μας είναι βέβαιο ότι συνιστά και επιχείρημα βολικό για να δικαιολογηθεί και η ξενομανία των Ελλήνων. Με άλλα λόγια, εφ’ όσον δεν υπάρχει παραγωγική δομή στη χώρα είναι επόμενο και να βασίζεται σε εισαγωγές.

Αφορμή για να θίξω το θέμα αποτέλεσε ένα χιουμοριστικό, κατά βάση, e-mail που έλαβα και που περιγράφει τη ζωή ενός συμπατριώτη μας, ο οποίος ξυπνάει το πρωί από το κουδούνισμα του ξυπνητηριού του ελβετικού ρολογιού του. Σηκώνεται από το κατασκευασμένο στη Σουηδία κρεβάτι του. Φτιάχνει τον βραζιλιάνικο καφέ του. Ξυρίζεται με την ξυριστική μηχανή του που έχει κατασκευασθεί στη Γερμανία. Βάζει το αποσμητικό του που είναι βελγικό. Φοράει το πουκάμισό του που έχει κατασκευασθεί φασόν στην Τουρκία.

Τα εσώρουχά του που είναι φτιαγμένα στο Μπανγκλαντές. Το σινιέ τζην του, το οποίο όμως είναι made in Sri Lanka και τις κάλτσες του που είναι αιγυπτιακής προέλευσης. Ακολουθούν τα ιταλικά παπούτσια του. Το πρωϊνό του περιλαμβάνει αυγά που είναι βρασμένα στην ηλεκτρική κουζίνα που είναι κατασκευασμένη στην Κορέα, λίγο Ολλανδικό τυρί Gooda ή Milner Γερμανίας, ένα λουκάνικο Φραγκφούρτης, με λίγη ντομάτα Ισραήλ, μήλα Χιλής και πορτοκάλια Αργεντινής.

Πριν φύγει για τη δουλειά του ρίχνει μια ματιά στο laptop που είναι ιαπωνικό. Κλείδωσε την πόρτα ασφαλείας που είναι καναδικής προέλευσης, ενεργοποίησε τον συναγερμό που είναι αμερικανικός, μπήκε στο ισπανικό αυτοκίνητό του, και ξεκίνησε το ψάξιμο για να βρει καμμιά δουλειά στην… Ελλάδα. Αμφιβάλλει κανείς για την πραγματικότηητα αυτή;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ