today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Β.Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει λέξη-λέξη όλα τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει λέξη-λέξη όλα τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης» δήλωσε στην ΕΡΤ για τις τροπολογίες που κατατίθενται στη Βουλή ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για «ορυμαγδό των ρουσφετολογικών τροπολογιών που έρχονται από τα υπουργεία για το ΣΔΟΕ, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με μεταθέσεις αξιωματικών στην Κύπρο, εν μέσω μιας πολύ τεταμένης περιόδου στα ελληνοτουρκικά που απαιτεί η εστίαση να γίνεται μόνο σε επιχειρησιακά θέματα, και τακτοποίηση στη Βουλή συγγενών και φίλων» και πρόσθεσε: «Δημιουργείται μια πολύ κακή εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που φεύγει “καίει τα σπαρτά”, τακτοποιεί κάποιους δικούς του ανθρώπους, μήπως τυχόν και μπορέσει να ισορροπήσει το εκλογικό αποτέλεσμα που έρχεται. Τι να υποθέσει ο πολίτης για την ξαφνική ανάγκη δεκάδων μετατάξεων στη Βουλή λίγες ώρες πριν προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές; Όποια κατακριτέα πρακτική εφαρμοζόταν στο παρελθόν, η κυβέρνηση την αντιγράφει υπερπολλαπλάσια. Δεν είναι κατάσταση αυτή».

Αναφορικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, ο βουλευτής της Α’ Αθηνών σημείωσε ότι «προφανώς η χώρα έχει ανάγκη να εκσυγχρονίσει τον Ποινικό της Κώδικα», παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι «το γεγονός πως έρχεται προς ψήφιση λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτήματα στην κοινωνία».

Χαρακτήρισε, δε, ως «ντροπή την αλλαγή των ποινών για το βιασμό». «Η κυβέρνηση της Αριστεράς και της ευαισθησίας κάνει πλημμέλημα το κακούργημα του βιασμού. Τι προσβολή για τις γυναίκες, τι προσβολή για τον πολιτισμό μας! Και δεν είναι μόνον αυτό. Αν κάποιος μεταφέρει στο σακίδιό του έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ότι αυτό θα είναι πλημμέλημα και θα είναι κακούργημα μόνο αν τον τοποθετήσει και τινάξει ένα κτίριο στον αέρα» τόνισε.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πριν δέκα μέρες ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. Και έσπευσε ορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, έχοντας απέναντι σε αυτήν την απόφαση ακόμα και μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. Επί τέσσερα χρόνια ακούγαμε τον κ. Πολάκη να καθυβρίζει και να προσπαθεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη και να δίνει στη δημοσιότητα διευθύνσεις δικαστικών, τον κ. Παπαγγελόπουλο να μιλά για τη Novartis ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά διώξεις πολιτικών αντιπάλων, παραιτήθηκαν τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς δηλώνοντας ότι δέχονται πιέσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος επισήμανε ότι «ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας είναι η πάση θυσία μείωση της φορολογίας. Οι Ευρωπαίοι που τώρα ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα επιδόματα που έδωσε, είναι οι ίδιοι που επέτρεψαν στον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο να φορολογήσουν ταξικά τους Έλληνες και να διαλύσουν τη μεσαία τάξη, μια επιλογή καταστροφική για την ελληνική οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει όλους τους φορολογικούς συντελεστές. Μέσα από τις επενδύσεις, θα μεγαλώσει το πορτοφόλι του Έλληνα και θα στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, η παιδεία, η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών. Με τη στήριξη της οικονομίας από τις επενδύσεις, θα τονωθεί η αγορά και θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους μας να διεκδικήσουν μια ποιοτική θέση εργασίας».

«Δεν φιλοδοξούμε να μιλήσουμε ταξικά ή μόνο στους οπαδούς μας. Μιλάμε οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία και θέλουμε την επόμενη μέρα να εκφράσουμε όλους τους Έλληνες είτε μας ψηφίσουν είτε δεν μας ψηφίσουν. Η ελληνική οικογένεια αξίζει να ζήσει καλύτερα» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ