today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ο φασισμός ενός «πανεπιστημιακού ασύλου» που ψυχορραγεί στο ΑΠΘ!

Μόνο με φασιστοειδείς εξάρσεις «καθεστώτος» που ψυχορραγεί μπορούν να συγκριθούν πλέον τα επεισόδια με επίκεντρο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη.
Τη νύχτα με τις ομάδες αντιεξουσιαστών που φτιάχνουν τις μολότοφ τους με την ησυχία τους υπό την προστασία του «πανεπιστημιακού ασύλου» εμπνεύσεως Γαβρόγλου και ΣΥΡΙΖΑ, για να εφορμήσουν στη συνέχεια εναντίον της διμοιρίας ΜΑΤ που φρουρεί το τουρκικό προξενείο.

του Βαγγέλη Μωυσή*Την ημέρα, με φοιτητικούς συλλόγους-φυτώρια της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, να εισβάλουν με το «έτσι θέλω» στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου του ΑΠΘ, να προπηλακίζουν καθηγητές και εργαζόμενους και στη συνέχεια να παριστάνουν… και τα θύματα.
Είχαν βλέπετε το θράσος να διακινήσουν στο internet ένα βίντεο διάρκειας… δύο δευτερολέπτων από τη στιγμή που καθηγητής αμυνόμενος απέναντι σε ομάδα φοιτητών που τον είχε στριμώξει σε ανοιχτό παράθυρο του 7ου ορόφου -όπως όλοι οι σοβαροί μάρτυρες και η πρυτανεία του ΑΠΘ εξήγησαν στη συνέχεια- εξαπέλυσε γροθιά κατά εισβολέα φοιτητή. Και μετά, κάποιοι μιλάνε για μονταζιέρες…

Δείτε το βίντεο

Και βέβαια, έχει την αξία της η λεπτομέρεια, ότι η βία ξεκίνησε όταν οι εισβολείς θέλησαν να σταματήσουν την προσπάθεια καθηγητών να βιντεοσκοπήσουν την εισβολή. Ίσως επειδή έτσι θα βλέπαμε ακριβώς τι προηγήθηκε των… δύο δευτερολέπτων της καθηγητικής γροθιάς, αλλά και τι ακολούθησε. Και προφανώς επειδή οι… μαθητευόμενοι «δημοκράτες» θεωρούν πως μόνο η δική τους «καταγραφή» θα πρέπει να διακινείται στο διαδίκτυο.
Μία ακόμα λεπτομέρεια: Ο πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Κωνσταντίνος Τοκμακίδης που πρωταγωνίστησε στο περιστατικό, ευθαρσώς και επώνυμα απάντησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλώντας για την εμπειρία του: «Μου άρπαξαν το κινητό μου τηλέφωνο από τα χέρια την ώρα που πήγα να τηλεφωνήσω, με την αιτιολογία ότι τους τραβούσα βίντεο κι ενώ δύο άτομα από αυτούς ήδη τραβούσαν βίντεο. Με απείλησαν, θα σε πετάξουμε κάτω από το παράθυρο», είπε μεταξύ άλλων. «Είμαι σαράντα χρόνια στο πανεπιστήμιο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιθετικότητα, τέτοιον φασισμό από τριάντα ανθρώπους που θέλουν να επιβάλλουν τη γνώμη τους στον πρύτανη και στους καθηγητές του Πανεπιστημίου…»

Από τη άλλη πλευρά, έκανε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας φερόμενος φοιτητής, με το όνομα Ευθύμης Κ. αγνώστων λοιπών στοιχείων, που παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή, των γεγονότων. Ότι δηλαδή, ο καθηγητής γρονθοκόπησε τον φοιτητή επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη βιντεοσκόπηση. Ισχυρίστηκε ο ίδιος ότι επειδή κάποιοι σύλλογοι αποφάσισαν πως η Σύγκλητος πρέπει να συνεδριάζει παρουσία τους, η Σύγκλητος είναι… υποχρεωμένη να υπακούσει . Κατηγόρησε τους φύλακες ότι… προσπάθησαν να τους απωθήσουν (σ.σ.: άκουσον άκουσον) και βέβαια, διαμαρτυρήθηκε εντόνως που οι καθηγητές, τους αποκάλεσαν φασίστες και τραμπούκους.

Ας αναμένουμε και άλλα ανάλογα επεισόδια το επόμενο διάστημα, όσο θα πλησιάζει η ώρα των εκλογών, που θα σημάνει –ελπίζουμε- και το τέλος του «ασύλου» σε τέτοια φαινόμενα και την αποκατάσταση ενός πραγματικού πανεπιστημιακού ασύλου που θα επιτρέπει στους φοιτητές να διδάσκονται και στους καθηγητές να διδάσκουν…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ