today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που μας αξίζει – Γράφει ο Μακάριος Λαζαρίδης

Σε λιγότερο από δυο εβδομάδες θα στηθούν οι κάλπες των ευρωεκλογών. Οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, όμως, είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την πατρίδα μας. Να αφήσουμε πίσω όσα μας χωρίζουν. Να πορευτούμε με γνώμονα το αύριο και όχι το χθες. Μια νέα εποχή για την Ελλάδα αρχίζει στις 26 Μαΐου.

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη*

Η τελευταία τετραετία κόστισε πολύ ακριβά σε όλους. Οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Η μεσαία τάξη γονάτισε από την υπερφορολόγηση. Οι νέοι άνθρωποι επέλεξαν να φύγουν από τη χώρα για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στα ξένα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να ανατείλει – επιτέλους – μια φωτεινή ημέρα. Για τους πολλούς και όχι για τους Πολάκηδες.

Η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής έρχεται. Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. «Ως εδώ» με με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. «Ως εδώ» με τα ψέματα και τις κάλπικες υποσχέσεις. «Ως εδώ» με τον κυνισμό και τις προσβολές.

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε πολύ καλύτερα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία έχει ανανεωθεί σε ιδέες και πρόσωπα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και να οικοδομήσουμε μαζί μια Ελλάδα περήφανη, αξιοπρεπή, ελεύθερη.

Στις 26 Μαΐου, ψηφίζουμε για την Ευρώπη αλλά ψηφίζουμε και για την Ελλάδα. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, με βάναυσα μέτρα λιτότητας, οι πολίτες θα έχουν το λόγο για να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Η Ελλάδα των επιδομάτων, της φτώχειας, της ανέχειας, δεν μας αξίζει. Θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της οικονομικής ευημερίας, της ασφάλειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του τα τελευταία τέσσερα χρόνια έβλαψε τους πολλούς. Δίχασε την κοινωνία. Σήμερα, οι πιο αδύναμοι έχουν ανάγκη από την καλύτερη δυνατή δημόσια εκπαίδευση και την καλύτερη δυνατή δημόσια υγεία. Και βλέπουν τα πανεπιστήμιά μας να γίνονται άντρα ανομίας και τα νοσοκομεία μας να καταρρέουν. Σήμερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης. Έχουν ανάγκη από μείωση των φορολογικών συντελεστών. Σήμερα, οι πολίτες στις πιο φτωχές γειτονιές έχουν περισσότερο παρά ποτέ την ανάγκη να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς.

Το δίλημμα είναι απλό. Είμαστε με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών; Στις 26 Μαΐου, η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θα δώσει την εμφατική της απάντηση. Είμαστε με τους πολλούς!

*Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Ν.Δ. και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ