today-is-a-good-day
13 C
Athens

“Γίνεται της πουτάνας”. “Έχει καεί πολύς κόσμος”. Ε και..;

Οι αποκαλύψεις του Αλέξη Παπαχελά για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον τρόπο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού και το σόου του πρωθυπουργού με τους υπουργούς στο συντονιστικό όπου απέκρυψαν την ύπαρξη νεκρών, απλώς επιβεβαίωσε όλα όσα ξέραμε.

Τι ξέραμε; Αρχικά ότι είναι πολύ καλοί ηθοποιοί. Γιατί μόνο «δουλεμένοι» στο σανίδι ή ακόμα χειρότερα στο «μπαλκόνι» θα μπορούσαν να αποδώσουν τόσο πειστικά την ωμότητα και την κυνική απάθεια που ζητούσε ο συγκεκριμένος «ρόλος» και μάλιστα χωρίς σχεδόν καμία πρόβα. Γιατί απαιτείται πραγματικά μεγάλο ταλέντο, όταν ξέρεις ότι έχουν καεί συνάνθρωποί σου και ότι εκείνη την ώρα που δίνεις παράσταση καίγονται και άλλοι, εσύ να συνεχίζεις να ερμηνεύεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Το άλλο που ξέραμε είναι, ότι είναι όχι απλώς αναίσθητοι αλλά αδίστακτοι. Μετά από όλο αυτό το έργο που ανέβασαν και παρόλο που αποδείχθηκε περίτρανα, τις αμέσως επόμενες από την τραγωδία ημέρες κιόλας, ότι γνώριζαν τα πάντα και πως η ανικανότητά τους οδήγησε στον θάνατο δεκάδες ανθρώπων, αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη, γιατί για παραίτηση ούτε λόγος, άρχισαν να ρίχνουν τις ευθύνες τους οπουδήποτε αλλού.

Εφηύραν εμπρηστικά σχέδια, είπαν ότι φταίει η κλιματική αλλαγή, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, ο χρόνος, το μέτωπο, η ρυμοτομία, ότι φταίνε οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι παππούδες τους που έχτισαν εκεί αυθαίρετα, οι «προηγούμενοι» που τα νομιμοποίησαν, εννοείται τα ΜΜΕ, ακόμα και οι ίδιοι νεκροί. Οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτούς!

Το τρίτο που ξέραμε και απλά επιβεβαιώθηκε, είναι ότι μετά τις αποκαλύψεις θα έφταιγε πάλι κάτι άλλο. Και, φυσικά, το είχαν έτοιμο… ήταν το timing! Ξαμολύθηκαν, λοιπόν, μετά την εκπομπή τα σκυλιά των social, επώνυμα και ανώνυμα, μαζί με τους γνωστούς υπερασπιστές της «αριστερής ηθικής» εντός και εκτός συνόρων και άρχισαν να κουνάνε το δάχτυλο, εξοργισμένοι, όχι για την ουσία των αποκαλύψεων, καθώς δεν αμφισβητούνται, αλλά για τον χρόνο της δημοσιοποίησης.

Τι έκανε ο πρωθυπουργός μετά από όλα αυτά; Μα ότι έχει ανάγκη να κάνει κάθε επιτυχημένος πρωταγωνιστής του οποιουδήποτε θιάσου, μετά από μία απαιτητική σεζόν καθημερινών παραστάσεων… Μίνι διακοπές μαζί με τους βασικούς του συνεργάτες και συντελεστές του «έργου». Φέτος επέλεξε την Κρήτη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ